Ножът е опрял в кокала! Медицинските сестри с отчаян протест! Управляващите ги обвиняват в провокация!

March 6th, 2020 | by gino
Ножът е опрял в кокала! Медицинските сестри с отчаян протест! Управляващите ги обвиняват в провокация!
протести
0

Вчера майки на деца с увреждания и медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и поискаха и оставката на целия кабинет “Борисов”. Те настояват за работеща здравна система и достойни условия на труд. Медицинските работници заявиха: “Сестрите искат диалог с министрерство  на здравеопазването. Дори Бойко Борисов ни излъга. Всички ни излъгаха. Ние искаме медицинските сестри да е защитена професия, както са учителите”.

Медицинските сестри имаха многократни срещи с министри и дори с Бойко Борисов, но останаха излъгани. Снощи пет медицински сестри се барикадираха в Партийния дом, а след опити да бъдат изведени насила се качиха на первазите на прозорците. Въпреки това властта отказва диалог с тях.

Министър Деница Сачева ги обвини в провокация и заяви, че нямало да разговаря с тях, защото политически формации застанали зад исканията им. Ние наивно смятахме, че министъра е назначен с цел именно да решава проблемите на хората и е длъжен да се среща с тях. Явно сме се лъгали.

Според председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Здравна комисия д-р Даниела Дариткова “Случилото с медицинските сестри е организирана провокация.”

А премиера Борисов, който не пропуска с повод и без повод да се “пуска на живо” с джипката се е покрил дълбоко.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook