Няма такава държава!Дърво смаза кола, виновни няма

November 16th, 2016 | by gino
Няма такава държава!Дърво смаза кола, виновни няма
градска инфраструктура
0

В неделя поради силния вятър десетметрово дърво се стоварва върху лек автомобил, който се намира на паркинг на хранителен магазин! За късмет на собственика на автомобила – варненецът Владимир Асенов, дървото пада секунди преди той и съпругата му да се качат в автомобила. До тук – инцидент, който може да се случи навсякъде по света. Какво обаче се случва тук у нас?

Тъй като по автомобила има нанесени значителни щети Владимир звъни първо на телефон 112 като съобщава за инцидента. От там изпращат автомобил на Пожарната, който да обазопаси периметърът. Пожарникарите си свършват работата и издават протокол за свършеното от тях. Обесняват, че за да се иска обещетение от Община Варна трябва протокол от КАТ. От там обаче отказват да дойдат на мястото на инцидента, тъй като не става въпрос за катастрофа?!? Ако това да ти бъде смазан автомобила не е катастрофа, то кое според тях е не става ясно? Може би трябва да има пострадал човек или не дай си боже жертва?

Общината се оказва, че също нямала касателство по случая, защото видиш ли автомобилът бил на частен паркинг на търговската верига, а не на общинска земя. Това, че дървото е на такава земя явно не е от значение. От търговската верига пък дежурния мениджър след няколкочасови консултации с централата обещава, че Асенов ще получи обаждане и проблемът му евентуално ще бъде решен. Досега обаждане няма. От цялата ситуация единственото успокоение на Владимир Асенов е, че той и съпругата му са се разминали с най-лошото. Всички щети по автомобила си остават за негова сметка! Според нас това е недопустимо. Утре всеки един от нас може да бъде на неговото място!

Ние питаме в каква държава живеем, след като всяка една институция си измива ръцете с друга и никой не поема отговорност? Пожарната не отговаря за случая, КАТ също, Общината, естествено не я касаело, собственикът на парцела – също?!? Кой тогава е виновен, че дървото явно е било за подкастряне? Кой е отговорен за този инцидент на частна територия? Кой ще плати щетите на един данъкоплатец, който е паркирал по всички правила и би трябвало да бъде спокоен за автомобила и живота си? Ами ако не дай си боже имаше жертви? 

Моля, ако някой има повече опит в такива ситуации и може да помогне на Владимир Асенов със съвет или каквото и да е, да се обърне към редакцията – 0888 068669

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook