Обещано и неизпълнено: Автоматизираната билетна система – поредно неизпълнено обещание на Портних

June 20th, 2018 | by gino
Обещано и неизпълнено: Автоматизираната билетна система – поредно неизпълнено обещание на Портних
градска инфраструктура
0

Автоматизираната билетна система бе едно от поредните обещани и неизпълнени неща от кмета Иван Портних! Системата е част от проекта Интегриран грасдки транспорт, който бе с краен срок 2015 година. Стойността на билетната система бе 14,4 милиона лева. Кмета се похвали, че лично конкролира проекта и че го е спасил. От кого и какво е спасявал никой така и не научи.

Първия признак, че нещо се прави по темата е поставянето на метални кутии по спирките сложени уж случайно точно преди местните избори. После се оказа, че някак обществената поръчка била сгрешена и поръчаните машини не били фискализирани. Кой е отговорен за грешката не стана ясно. Кмета не бил отговорен. Всъщност на него му стана навик да е отговорен само за обещанията. Появи ли се проблем отговорността изведнъж вече не е негова.

През 2015 системата тържествено бе обявена за изпълнена и съответно разплатена от кмета Портних. Сега сме 2018 година и са минали цели 3 години след обявената за завършена билетна система. Милионите са платени – автоматизираната билетна система …….. не работи!?! 

Не стига, че са платени десетки милиони за неработеща система, ами и тази година Порних ще изхарчи още 1, 8 милиона за ….. подръжката на неработещата билетна система?!? От това по-голямо безхаберие и некадърност – здраве му кажи.

Автоматизираната билетна система – поредно неизпълнено обещание на Портних!

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook