Обещано неизпълнено: Поредният провал на Портних -парка “Възраждане” за 3,5 млн.лв, който остана мираж

June 15th, 2018 | by gino

До есента на 2018 трябва да е готов новият парк в квартал „Възрждане” във Варна. Той се намира в участъка между басейн „Делфини” и бул. „Трети март”- съобщи кметът Иван Портних пред местните медии септември месец миналата година.  Общината финансира обекта с общо 3,5 млн. лева. С тях ще бъдат изградени зони за пешеходци, за колоездене, детска площадка, кътове за отдих и лятно заведение. Ще бъде монтирано и осветление. Новият парк ще бъде ограден със зелен плет като по този начин ще бъде ограничен достъпът до охранителния канал в района. Дерето също ще бъде реконструирано във вид да отвежда дъждовните води. Около парка трябва да има и ажурна ограда, която ще ограничава достъпа извън входовете.

ОБЕЩАНИЕТО : Според кмета основното строителство се очаква да бъде финализирано още през пролетта на 2018-та, а през есента ще приключат и довършителните работи. Мястото ще се оформи като единен комплекс за отдих и спорт заедно с изградените от Общината игрища в съседство.

z5uJVI2h

Веднага след обещанието заваляха дежурните стотици “Браво. кмете”! Профила на кмета бе обсипан с хвалебствия и благодарности за ………обещанието?!? На специално събитие пред медиите бе обявено, че парите са осигурени и бе направена тържествена първа копка.

ИЗПЪЛНЕНИЕТО: Според снимките от мястото на парк “Възраждане” проектът е пълен провал. Въпреки, че 3,5 млн от бюджета на Варна бяха усвоени за проекта, то на практика нищо не е свършено, а основното строителство би трябвало да бъде финализирано още през тази пролет.

Като се замислим – за 3.5 милиона лева толкова – Откриване и първа копка! Както знаем всички кмета Портних не прави нищо за под 100 милиона. Няма да се изненадаме, ако утре кмета излезе пред медиите и съобщи, че поради непредвидени трудности с терена, почвата, времето, дъжда, комунистите или марсианците  например, ще му трябват 100 милиона лева за завършване на парка!

aaa111 aaa112

aaa113 aaa114

aaa115 aaa116

Паркът “Възраждане” за 3,5 млн.лв, който остана мираж – поредния провал и поредното неизпънено обещание на ще-кмета Портних!

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook