Община Варна даде 43 милиона на Гергов за Дупката

October 5th, 2018 | by gino
Община Варна даде 43 милиона на Гергов за Дупката
градска инфраструктура
0

Общинският съвет – Варна прие решение да откупи с 43 милиона лева Дупката от досегашният и собственик Георги Гергов. Срещу тези пари Община Варна ще си възвърне собствеността над 2915 кв.м празен терен в центъра на града. Терен, в който има открити подпочвени води, има археологически находки и терен, на който няма възможност за масивно строителство!

Кое е скандалното в случая? Естествено първия въпрос, който изниква е как е определена цената от 43 милиона, кой е направил оценката и какви са пазарните цени за такъв терен, на който не може да се строи? През 2013 година терена бе оценен на 10 милиона лева!!! Тогава до сделка с Гергов не се стигна, защото той настояваше за цена от 20 милиона. Как така за 5 години цената на парцела е “скочила” 4 пъти и половина и защо Община Варна с лека ръка ще даде 43 милиона?

Цената, която Община Варна ще плати на Гергов е 14 750 лв за квадратен метър!!!

Няма как да не възникнат съмнения дали общинарите са защитавали обществения интерес или са имали друга мотивация да дадат с лека ръка милиони, които ще плащат не те, а всички варненци. 

Ние от varnahot.com ще направим запитване по ЗДОИ как е определена цената от 43 милиона, кой е направил оценката и ще направим проверка каква е пазарната цена на такива парцели. Понеже сделката намирисва от километри би било редно някой от десетките органи за борба с корупцията да се самосезира и да провери сделката. Само така варненци ще бъдат спокойни, че техните избраници в Общински съвет – Варна защитават само и единствено обществения интерес – нещо което сега звучи като виц!

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook