Община Варна продължава на “усвоява” милиони по вече проваления “Интегриран градски транспорт”

July 4th, 2018 | by gino
Община Варна продължава на “усвоява” милиони по вече проваления “Интегриран градски транспорт”
градска инфраструктура
0

Още 39 милиона лева ще бъдат “усвоени” от Община Варна за надграждане на проваления проект за “Интегриран градски транспорт”! Досега от 115 милиона по първата фаза единствено видим резултат са 50-те нови автобуса. Днес тържествено общинарите показават още 15 нови автобуса. За 39 милиона ще ремонтират още няколко улички, ще инсталират малко камери и ще сложат още 50 неработещи информационни табла по спирките. Местните медии естествено наблягат на информацията за новите автобуси и за цената на билетчето. За издуханите милиони – нито дума! Ние питаме:

Как може да награждаш нещо неизградено? Къде са отишли 115 милиона по проекта отговори няма, както сме убедени, че няма да има отговори и как са усвоени новите милиони. В началото на мандатите на Портних темата за градския транспорт му бе любима, а сега е тема табу. Нито Биляна Якова като ръководител на проекта, нито кмета като принципал могат да бъдат накарани да дадат отчет за грандиозния провал.

800838

Ръководителката на втората фаза Бистра Димова не можела била да коментира първата фаза, която сега уж сега ще надгражда. С други думи за Община Варна случая е приключен и те гледат вече напред. Който усвоил 115 милиона – усвоил.

За нас случаят “Интегриран градски транспорт-Варна” няма да приключи, докато варненци не получат пълен отчет за разплатените 115 милиона. Ние ще настояваме за отговори как, на кого и за какво конкретно са разплатени парите и защо насреща няма нищо!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook