ОБЩИНА ВАРНА С АНТИНАГРАДА ЗА ПРОЗРАЧНОСТ И ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ!

September 28th, 2017 | by vencio1980
ОБЩИНА ВАРНА С АНТИНАГРАДА ЗА ПРОЗРАЧНОСТ И ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ!
Без категория
0

За пореден път отличиха Община Варна с ”награда”. Тази година тя е за ”прозрачната и леснодостъпна администрация”, както и ”предоставянето на информация” по значими за Варна проекти. Антинаграда  “Катинар” от програмата “Достъп до информация” беше гордо закичена за Морската столица. Причината за това е липсата на информация и откази да се предостави такава по изпълнението на проект “Интегриран градски транспорт на Варна”, както и за практиката на “антидатиране” на решения по заявления за достъп до информация след подадена жалба срещу мълчалив отказ в съда.

Иначе отличието “Златен ключ” отиде при финансовото министерство за високото му ниво на прозрачност и своевременното предоставяне на достъп до информация по закона за достъп.

Напомняме ви, че Община Варна най-безочливо и безнаказано показва закона!Община Варна беше осъдена и няколко пъти  по дело за отказ от достъп до обществена информация, заради мълчаливия отказ на кмета Иван Портних . Това стана практика при управлението на кмета Портних, който още в началото на своето управление обеща работеща и прозрачна общински администрация.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook