Община Варна ще тегли над 40 млн. лв заем за уж завършения проект Интегриран градски транспорт

November 7th, 2017 | by gino
Община Варна ще тегли над 40 млн. лв заем за уж завършения проект Интегриран градски транспорт
градска инфраструктура
0

Кметът Иван Портних се готви да тегли поредния заем от над 40 милиона лева. Парите са били необходими за съфинансиране на втората фаза от проекта Интегриран градски транспорт. Напомняме на нашите читатели, че проектът Интегриран градски транспорт е най-големият проект осъществяван от Община Варна и най-голяма гордост на Портних.

Припомняме,че въпреки огромната бюджетна рамка  за 2017г., това ще е вторият за годината заем за Варна. Преди няколко месеца Морската столица заборчня с близо 20 млн.лева за изграждане на ВИК канализация, за основните булеварди на които уж преди година беше подменена същата тази подземна инфраструктура.

За съжаление на варненци този проект е и най-грандиозния провал на администрацията на Портних. Къде от некадърност, къде от глупост общинската администрация не можа да се справи с документацията, търговете по проекта и изобщо цялостното му реализиране. Стигна се до санкции от страна на Европа и намаляване на финансирането в началото с 6 милиона, а после и с още 8. Скандал след скандал избухваха през изминалите години, но виновни за загубените пари от Европа така и не се намериха. Разбира се това е в пълен унисон с ”прозрачната ” и неработеща  администрация на Портних, която беше осъдена няколко пъти за отказ от достъп до обществена информация.

Всякакви крайни срокове отдавана са изтекли, проектът е завършен и разплатен на хартия, но и децата във Варна знаят, че нито билетната система работи, нито таблата по спирките, нито интелигентните светофари даващи път на автобусите. Да не говорим за онлайн системата за следене на автобусите, където скандалът бе най-грандиозен. С една дума: работата несвършена, но Портних се е разплатил!

Дали така ларж се разплаща Портних и с личните си пари? Надали, но нали варненци плащат – какво му пука!

Сега Портних иска още 40 милиона. Пак за проект за градския транспорт! Що за наглост? Дали и тези пари няма да отидат да се разплати едно …….нищо? Каква е гаранцията, че няма отново парите да потънат? Един вече това се случи – защо да не стане пак?

Процесът по затъването на Варна в непрестанни заеми е в пълна сила. Само за тази година, Морската столица може да се отчете с нови 60 млн.лева ! Какво ли ни чака след няколко години управление на Портних?

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook