ОБЩИНА ВАРНА ЩЕ ТЕГЛИ 20 МЛН.ЛЕВА ЗАЕМ!

July 23rd, 2017 | by vencio1980
ОБЩИНА ВАРНА ЩЕ ТЕГЛИ 20 МЛН.ЛЕВА ЗАЕМ!
градска инфраструктура
0

С нови 20 млн.лева ще заборчнее Община Варна! Въпреки огромната бюджетна рамка, която за 2017г. е към 420 млн.лева, общинарите ще теглят още пари! Кредитът в размер на 10,4 млн. евро, с които ще се финансира недопустими разходи по европейски проекти. С 16 млн. лв. ще бъде изградена ВиК канализация по булевардите, които ще се ремонтират по проекта за интегриран градски транспорт. 4,3 млн. лв. са предвидени за въвеждането на „синя зона”, закупуването на обслужващи я електрически автомобили и зарядни станции за тях.

Предложението е  на кмета Иван Портних, което съветниците от финансовата комисия на Общинския съвет вече одобриха. Ремонтите по ВИК канализацията са любимите на Портних. Уж подменена изцяло преди 2-3 години канализацията по основни варненски булеварди , вече поддаде на няколко пъти. Станахме свидели на разкопаването на няколко места на бул.Мария Луиза и бул. Владислав. Сега отново ще се оправя канализацията, която уж беше подменена наскоро!

Заемът ще бъде отпуснат от Европейската банка за възстановяване и развитие, като според предварително споразумение лихвеният процент ще бъде между 2 и 2,6%. Парите ще бъдат отпуснати на два транша. Първият ще в размер до 8,2 млн. евро с 3-годишен гратисен период и 9 години за погасяване на главницата. Вторият транш ще е до 2,2 млн. евро с падеж до 7 години, първите две от които ще са гратисен период.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook