Община Созопол става домакин на нова инициатива – Фестивалът на виното – Созопол 2018- Дионисиеви дни

May 10th, 2018 | by gino
Община Созопол става домакин на нова инициатива – Фестивалът на виното – Созопол 2018- Дионисиеви дни
градска инфраструктура
0

Община Созопол става домакин на нова инициатива – Фестивалът на виното – Созопол 2018- Дионисиеви дни. Събитието ще е под патронажа на кмета на Созопол г-н Панайот Рейзи и с пълното съдействие на БРТК-Бургаска Регионална Туристическа Камара. Фестивалът ще се проведе на 19ти, 20ти и 21ви юли в гр. Созопол, Конгресна зала към НЧ „Отец Паисий“ до Амфитеатър „Аполония“,пл. „Хан Крум“ №2. Най-очакваното събитие на фествала ще бъде първия по рода си  “Летен Бал на Винарите”! Той ще бъде проведен на най-уникалното място –  Замъкът- Равадиново- ‘’Влюбен във вятъра’’ на 19ти юли от 20:00ч.

Организаторката на фестивала Нели Котева от фирма “Нанивантрейдинг”ЕООД информира, че участници в събитието са компании лидери на основните браншове за производство на вина и спиртни напитки, вносители, дистрибутори, производители, както и вносители и производители на месни и млечни продукти. Посетителите на фестивала освен продукция на родните винарски изби ще имат възможността да дегустират и продукти от Италия, Испания и Франция. Друга интересна инициатива в рамките на фествала ще е първата по рода си изложба-семинар ”Виното в античността”. Посетителите ще могат да я разгледат още от първия ден на събитието в Амфитеатъра на Созопол.

wines

 

Заявки е за участие във фестивала може да изпратите на адрес:e-mail:winefest_sozopol@abv.bg Допълнителна информация може да получите и на телефон: 0878 688 360

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook