ОБЩИНСКИ ЦИРКОВЕ

May 24th, 2018 | by gino
ОБЩИНСКИ ЦИРКОВЕ
градска инфраструктура
0

През 2015-та във Варна се изградиха 220 нови детски площадки. Една от тях е площадката зад бл. 13 в ж.к. Чайка, която е прилепена до самия блок и причинява шум в непосредствена близост. Живущите до нея искат преместването и.

След поддаване на жалби до г-н Иван Портних, преди самото построяване и в следващите три години, той най-накрая се реши да направи „среща с недоволните граждани“  която се проведе на 23.05.2018 от 17:30 на площадката, като присъства зам. кмета г-н Тодор Иванов.

Един ден предварително, общината решава да оповести срещата на съседните на бл. 13 блокове, като са разлепени уведомления на блокове 8,11,12 и 14.

Срещата започва и заедно с представителите на Общината се появяват  деца от блокове 15 и 16, които носят плакат, протокол и подписка срещу „Премахването“ на площадката??

Уважаеми г-н Портних,

  • Кой е казал на децата, че ние искаме премахване на площадката? Ние също имаме деца и просто искаме нейното преместване!
  • Как деца от 15 и 16-ти блокове са се самоорганизирали с плакат, протокол и подписка за 24 часа, след като на тези блокове общината дори не беше разлепила уведомления за среща?
  • Кому е нужно при споделяне на проблеми на живущите, да се докарва агитка от малолетни които да скандират?
  • Как се чувстват нашите деца от бл. 13, които са по-малко на брой, площадката е под балконите им и другите деца ги обвиняват че искат да я премахнат??
  • Кому беше нужна истерия и конфронтация между деца, родители и пенсионери,която се получи?
  • Защо доказвате правотата на площадката да е прилепена до бл. 13, с организирано докарване на граждани от съседни блокове(на които тя логично не пречи) и провокиране на напрежение?

Уважаеми граждани на гр Варна,

ако се изгради общински обект в непосредствена близост до Вас, знайте че е възможно г-н Портних да ви убеди в обществения интерес, чрез организирано докарване на живущи от околността на които този обект не пречи,  и противопоставянето им на вас и вашите деца.

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook