Осветляваме: Крайбрежната безплатна зона за релакс и сърцезание не изкара и месец! Кръчмите я превзеха!

June 11th, 2018 | by gino
Осветляваме: Крайбрежната безплатна зона за релакс и сърцезание не изкара и месец! Кръчмите я превзеха!
ваши репортажи
0

Част от Крайбрежната алея на Варна ще бъде превърната в свободна зона за релакс и съзерцание със свободен изглед към морето, съобщи главният архитект на Община Варна Виктор Бузев.

Тя ще бъде оформена върху терен на напълно премахнато заведение по алеята, където ще бъдат поставени пейки и цветя. Там варненци и гостите на града ще могат да разпускат и се любуват на пейзажа. „Премахва се едно от заведенията, компромериторано като конструкция, старо и изгнило. Идеята е тази зона да бъде отворена към морето, там няма да има ново строителство. Това ще бъде зона, където до хоризонта ще се вижда морето и плажа, място за релакс и почивка, за съзерцание. Там варненци и гостите на града могат да си пият кафе и да си почиват, без да са задължени да сядат в някое от крайбрежните заведения“, обясни арх. Бузев.

Местните медии на общинска хранилка моментално публикуваха “новината” придружавайки я с дежурните похвални коментари. Едно е обаче от Община Варна да обещаят нещо и съвсем друго е да го изпълнят.

Едва започнал летния сезон и така рекламираната зона за свободно сърцезание и релакс бе окупирана от близкото заведение. Това едва ли е станало самодейно без съответните разрешителни. Затова се обръщаме към арх. Бузев с въпроса:

Г-н Бузев, какво стана с обещаната от вас Свободна зона за релакс и съцезание? Ще могат ли варненци и гостите на града да си почиват и да се наслаждават на морето без да са задължени да сядат на поставените в уж безплатната зона маси от близкото заведение?

34880185_1859076047478530_2295794194490327040_n

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook