Отворено писмо от жителите на Аспарухово

April 8th, 2017 | by gino
Отворено писмо от жителите на Аспарухово
градска инфраструктура
0

До г-н Иван Портних – Кмет на гр. Варна

До г-н Виктор Бузев – Главен архитект на гр. Варна

До г-н Тодор Йотов– Областен управител на гр. Варна

До Общински съвет – гр. Варна

До г-жа Калина Белмезова – Кмет на район Аспарухово

 

Уважаеми гореупоменати,

Предвид протеклите събития през последните почти три години в гр. Варна и по- специално кв. Аспарухово, ние жителите на злополучния квартал имаме много въпроси и притеснения за действията, които всички Вие предприемате спрямо нас, с цел нашата безопасност.

Въпреки нежеланието на голяма част от съкварталците ни във връзка с проект „ Охранителни канали“, Вие успешно си го прокарахте, и в момента работите по инфраструктурата, която включва озеленяване, детски площадки и ПАРКОМЕСТА.

Може би, ако всички Вие бяхте достатъчно открити, честни и доблестни да застанете с лицата и имената си пред нас, и разясните с подробности, какво точно предстои и как ще бъде реализирано, ние нямаше да бъдем така неспокойни за това, какво се случва.

Не можем да отречем, че все пак имаше реакция от страна на районния кмет г-жа Белмезова, но това не ни внесе спокойствие и надежда за утрешния ден.

Защо ли?! Защото за съжаление и тя самата нямаше точна представа, как ще се случва всичко. Идваше с някакви идеи и обещания, но на практика се случи, точно това от което се опасявахме.

Да се върнем на конкретните въпроси, които от около месец не намират отговор.

Живеещите в района под бул. Народни будители – карето от четири улици – Белгород, Ростов, Орел и Курск, събрахме подписка в която изразихме своите тревоги и недоволство от факта, че канала в този участък остава открит.

В тази подписка с Рег. РД15ОО5642ВН от 05.03.2015 г. , всички ние настоявахме, освен покриването на канала, да бъдат изградени зелени площи, детски площадки, както и ПАРКОМЕСТА, които са изключително належащи за целия район. Района има едни вход и изход към бул. Народни будители. Вече имаме чисто нови тротоари, които бяха изградени след бедствието, и които са своеобразен паркинг. Много от живеещите тук, паркираха на тази поляна през която минава охранителния канал.

След многото разговори, срещи и молби, нашето желание беше взето предвид ( или поне така си мислехме) и при стартиране на финалния етап, ни бе представен чуден проект, как ще изглежда района.

Всички бяхме доволни, защото имаше детска площадка, алея за разходки, зелени площи и един не много голям паркинг с около 22 паркоместа.

Многократните посещения на районния кмет г-жа Калина Белмезова, ни даваха надежда, че всичко това ще се случи наистина.

До 26 март – денят на изборите…. Обещанията и уверенията, бяха до този ден. На следващия ден, дойде и новината, която буквално ни смаза. Изграждането на паркоместа е спряно, защото има искане от една единствена къща срещу тези паркоместа.

Всички сме запознати с мотивите на „ доброжелателните“ ни съседи и смеем да твърдим, че в по-голямата си част са неоснователни и необосновани. Също така смеем да твърдим, че подписите, които те са събрали в подкрепа на искането си, са получени с умишлено прикриване и подаване на невярна информация, защо се подписват хората. Това е абсолютна манипулация и най-лошото – ИЗМАМА. Същите тези хора, вече веднъж са подкрепили нашата подписка, което в случая противоречи на исканията им.

Направихме втора подписка с Рег.№РД 15ОО5642ВН_005ВН от 23.03.2017 г.входирана в деловодството на район Аспарухово,и същата входирана в Община Варнас Рег.РД15005642ВНַ_005BН на 24.03.2017 г. вподкрепа изграждането на паркоместа, в която е видно, че огромна част от хората искат това да се случи.

На този етап, освен постоянните коли по тротоарите и улицата, в добавка се присъединиха още двадесетина. Това прави затруднен трафика по пътната артерия, както и предизвиква много междусъседски войни, кой, къде да спира. Да не забравяме, че предстои построяването на нова жилищна сграда, което ще утежни още повече положението с паркирането.

Не е ли парадокс десет човека, да спират развитието и облагородяването на района?!

Не се ли нарушават и нашите граждански права по смисъла на закона?! Нима няма стойност желанието на мнозинството?!

Ние не искаме да бъдем нарушители, но ще бъдем принудени да се превърнем в такива.

Настояваме за своевременна реакция от Ваша страна!

От всички Вас зависи, този казус да бъде разрешен в полза на всички засегнати!

А ние не сме никак малко…

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook