Отново атентат в Турция! Терорист-камикадзе се самовзриви пред съда в Измир

January 5th, 2017 | by gino
Отново атентат в Турция! Терорист-камикадзе се самовзриви пред съда в Измир
горещи теми
0

Отново атентат в Турция. Този път в Измир. Преди минути пред сградата на съда в града е била взривена бомба. Нападението е дело на атентатори и по всяка вероятност е тероризтичен акт. Според първоначални данни на местни медии вследствие на взрива са били ранени поне трима души. Малко по-късно обаче стана ясно, че те са 10. Засега няма информация за жертви, предаде iNews.bg.

На мястото на инцидента вече са пристигнали множество линейки и полицейски коли. Районът е отцепен.

В първите минути се съобщаваше за атентатор-самоубиец. Малко по-късно обаче излезе и друга версия – нападателят не се е самовзривил, а е бил убит след престрелка с полицията, настъпила след взривяването на бомбата, предаде “РИА Новости”. Според информация на Reuters терористите са били трима. Двама са убити от полицаите, а третият е успял да избяга и в момента се издирва.

Пред сградата в момента горят 2 автомобила, паркирани наблизо. Изпратени са пожарни екипи. Не става 100% ясно дали са се запалили вследствие на взрива или в някоя от тях е било заложено взривното устройство. Според източници на Reuters обаче именно в единия от автомобилите е бил заложен взривът.

iNews.bg

izmir

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook