Отново “бисери” от Борисов: „Турски поток“ бил ставал „Български поток“?!?

December 1st, 2018 | by gino
Отново “бисери” от Борисов: „Турски поток“ бил ставал „Български поток“?!?
горещи теми
0

“Със сегашната позиция на „Газпром“ се върви в посока за „Български поток“, който ще премине през наша територия, заяви премиерът Борисов. След изказването на премиера и министър Теменужка Петкова също обяви, че „Газпром“ е взел решение да продължи втората тръба на „Турски поток“ през България, Сърбия, Унгария и Словакия. Стана ясно ,че ще трябва да построим около 500 километра нов газопровод на наша територия, за да транспортираме руския природен газ.

„Ние понеже сме първи на входа, трябва да свършим и най-много работа“, авторитетно допълни Бойко Борисов. За пореден път  премиера ръси “бисери” пред медиите и за пореден път нито една от медиите обаче не го поправи! Истината е, че всъщност не ние, а именно Турция е на входа! А до това незавидно положение се достигна именно заради Борисов, който спря проекта “Южен поток”.

Министър-председателят продължи със своите интерпретации на фактите като обяви, че …  „Южен поток“ е бил спрян в мандата на БСП заради корупционните схеми в обществените поръчки. Нека си припомним какво каза Борисов за спирането на “Южен поток” преди време: “България бе най-лоялният член на ЕС, понякога лоялен до глупост, когато си спряхме Южен поток”.

Вече никой не е изненадан от постояната смяна на позицията на Борисов по различни въпроси. Проблемът е, че заради неадекватните решения на премиера България вече изгуби стотици милиони и се прости с това да бъде незаобиколим фактор в газоразпределението за Европа. 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook