Къде е КАТ?!? Отново задръстване на входа на Варна откъм с. Тополи заради паркирали зърновози на пътя / обновена /

July 29th, 2015 | by gino
Къде е КАТ?!? Отново задръстване на входа на Варна откъм с. Тополи заради паркирали зърновози на пътя / обновена /
ваши репортажи
0

Както всяко лято по това време, така и сега паркиралите зърновози по ул. Девня са обичайна гледка за редовно пътуващите варненци. Положението обаче от година на година става все по-нетърпимо. Днес още от 7.00ч. сутринта на кръговото движение под Метро има почти постоянно задръстване. Както се досещате причината са паркиралите по пътя зърновози очакващи разтоварване на пристанище Варна.  Всички разбираме, че те не са паркирали там по желание, а от липса на каквато и да е организация по разтоварването. Не стига, че са заели цялата улица Девня и булеварда от кръговото към Девня, а камионите вече паркират най-нахално на самия път откъм с.Тополи и заемат половината път!!! На практика пътят е вече непроходим! Това вече минава всякакви граници на нахалство! Не може да спираш направо на пътя! Но във Варна явно може всичко и санкции за това естествено няма и да има!

Необеснимо е къде е днес КАТ да въведе някакъв ред и организация. Не може на двупосочния път за с. Тополи на изхода от Варна едното платно да бъде заето изцяло от паркирали камиони. На практика движението ако изобщо може да се придвижва човек е на някакво изчакване на най-нахалните от едната или другата страна. Колони от автомобили са се образували от двете страни на проблемния участък, постоянно се чуват клаксони, автомобилите дават на заден ход да пропуснат някой по-голям автомобил или камион. Изобщо цари пълен хаос. И така е почти целия ден. Когато трябва да “ловят” джигити от КАТ редовно са на сенчица там на кръговото или след моста под Метро, но когато някой трябва да въведе ред в движението – никакви ги няма. До кога варненци лятото ще бъдат заложници на зърновозите окупирали цялата ул. Девня, част от аспарухов мост и пътищата на ЗПЗ? Не може една и съща картинка да се повтаря всяка година в най-активния туристически сезон. Пътуващите към южна България туристи се сблъскват с неприятната картинка на колоните спрели камиони, най-нагло стоящите на групички в оставащата свободна част от пътя шофьори, проститутки и боклуците след тях. От един скоростен булевард придвижването по Девня е едно предизвикателство. Човек трябва най-внимателно да слаломира между камионите, шофьорите на пътя и дупките.

Ние отново питаме: Къде е КАТ, къде е ДАИ или общината? Нима не виждат това или не им прави впечетление? За градоначалника изобщо не питаме: Кмета е далеч от реалния свят. Вече съвсем се е вживял в своя розов свят от страниците си във Фейсбук. За него Варна е минзухарчета, цветенца и шадраванчета. От него няма как да очакваме да търси някакво решение на проблема, защото за него и администрацията градът проблеми няма. Не дай боже покрай камионите да стане някой инцидент – тогава всички ще се втурнат да търсят виновни. И пак виновни няма да има!

zad6

zad5

zad4

zad3

zad2

 

Вечерта около 18.30ч. картинката е без промяна. Камионите все още са си паркирали на пътя и колите се изчакват, за да преминат. Патрули на КАТ не се забелязват в района.

traf

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook