Отново няма пари за строителството на стадион Варна! Още 50 милиона лева не достигат за довършването му

June 27th, 2016 | by gino
Отново няма пари за строителството на стадион Варна! Още 50 милиона лева не достигат за довършването му
градска инфраструктура
0

Представителят на Община Варна в “Спортен комплекс – Варна” АД Димитър Карбов представи пред Общинския съвет на Варна доклад за напредъка в строителството на стадион Варна. От изнесения доклад става ясно, че за довършването на стадиона не достигат …. 50 милиона лева!!!

“За довършване на строителството на съоръжението са са необходими още около 50 милиона лева. В момента сме в заключителната фаза на това спортно съоръжение, което е важно не само за нас, но и в национален мащаб. До момента разполагаме с 20 милиона, с които продължаваме да работим. Може би малко повече от половината работа е свършена. Досега основно дейностите бяха под земята и оставаха незабелязани. Сега вече започваме изграждането на трибуните от източната част, после ще се строи на северната и ще се завърши в западната. Всеки варненец ще може да ги види с очите си”, каза  Димитър Карбов.  Според Карбов скрити резерви за набавяне на пари има във вече почти изградения паркинг, който може да бъде пуснат за платено ползване. Засега все още не се обмисля продаването на още имоти, но с оглед на повишаването на цените в района и това би било възможна опция. С други думи ще се продава земята, с която Община Варна е влязла в дружеството, за да се финансира строежа!

Изниква логичния въпрос защо до сега строителните дейности не се фокусираха върху строителството на самия стадион, а се наляха милиони левове в изграждането на многоетажния паркинг? След като е ясно, че парите няма да стигнат не е ли по-удачно да се остави паркингът за по следващ етап? Все ни се струва по-добър вариант стадион без паркинг, отколкото паркинг без стадион! Кой всъщност взема решенията кое да бъде приоритет в строителството на стадиона?

stad

За нас е изключително важно да има пълна прозрачност по тази тема, защото в годините се насложи, че има някакво задкулисие, което е свързано с цялата история със строителството на стадион “Варна”. Искаме да избегнем всички спекулации и недобросъвестни коментари, които се сипят за стадиона. През годините те са на базата на невярна, неточна и злонамерена информация от страна на различни субекти. Нашата идея е да покажем прозрачност в работата на Общинския съвет, каза още Димитър Карбов.

Ние от varnahot.com ме напълно съгласни с думите на г-н Карбов. Имаме една лека забележка обаче – когато ще се говори за прозрачност в работата на Общинския съвет на Варна, то нека да се осветли и да бъде прозрачна цялата хронология на събитията от създаването на дружеството “Спортен комплекс Варна” до сега. За да избегнем всякакви спекулации нека видим кой и как през годините е защитавал интесерите на Община Варна и варненци. Г-н Карбов, не ни пробутвайте прозрачност на парче! 

За да се избегнат всякакви спекулации ние настояваме за насрочване на нарочна пресконференция на представителят на общината в дружеството – г-н Димитър Карбов, председателят на ОС-Варна – г-н Тодор Балабанов и кметът на Варна Иван Портних на тема “Строителството на стадион Варна”! На тази пресконференция да могат да присъстват и варненци и да задават въпроси. Така само може да има пълна прозрачност по тази тема!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook