Отново пускат колите в Морската градина на Варна! Минаха 7 години от обещанието на Портних да ги спре

February 7th, 2020 | by gino
Отново пускат колите в Морската градина на Варна! Минаха 7 години от обещанието на Портних да ги спре
градска инфраструктура
0

Върховният административен съд прекрати действието на забраната за движение на МПС на територията на Морската градина във Варна. С определението от 29 януари тази година ВАС спира поставянето на бариери на два входа към Морската градина от бул. “Княз Борис” I и поставяне на забранителни пътни знаци В2, забраняващи влизането в двете посоки на моторно превозни средства на територията, до приключване на настоящото производство с влязъл в сила съдебен акт, спира заповедта за „Правила за достъп на пътни превозни средства на територията на „Приморски парк“, в частта за местността „Салтанат“.

Точно преди местните избори през септември миналата година от Община Варна спряха достъпа на автомобили до местност “Салтанат” в Приморски парк Варна. Още тогава имаше опасения, че забранителните знаци са поставени преди да е влязъл в сила нормативният акт за това и забраната може да падне при обжалването.

Сагата с колите в Морската градина много умело се използва от сегашния кмет Иван портних за политически цели. Преди цели 7 години преди извънредните месни избори кандидата тогава за кмет Иван Портних заяви, че ще спре колите в Морската градина още на първия ден като кмет. Това негово обещание му гарантира подкрепата на повечето варненци, но вече 7 години и 3 мандата сагата продължава. Преди избори Портних помпа мускули пред варненци с нескопосано изготвени забрани за колите в парка, които после падат в съда. Така и кмета получава подкрепа за “борбата” си срещу колите, и строителната мафия е доволна.

Ситуацията не се промени дори и след трагичната смърт на дете блъснато от кола в парка.

05681a650339dfa493466aacba78af3a

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook