От Лондон до Ню Йорк с влак или кола? Русия предлага изграждането на най-дългият път в света

June 30th, 2020 | by gino
От Лондон до Ню Йорк с влак или кола? Русия предлага изграждането на най-дългият път в света
градска инфраструктура
0

Да пътуваш от Лондон до Ню Йорк по суша? Това може да се случи, ако идеята на началника на Руските железници бъде осъществена. Според доклад от 23 март в The Siberian Times, президентът на Руските железници Владимир Якунин е предложил план за изграждане на мащабна транссибирска магистрала, която да свърже източната граница на Русия с американския щат Аляска, пресичайки тесен участък от Берингово море, който разделя Азия и Северна Америка.
Идеята бе представена на среща на базираната в Москва Руска академия на науките. Проектът, наречен развитието на трансевразийския пояс (TEPR), призовава за изграждане на главно пътно платно заедно със съществуващата Трансибирска железопътна линия, заедно с нова влакова мрежа и нефто- и газопроводи.

По проект пътя ще да обхваща цялата Русия, свързвайки се със съществуващите пътни системи в Западна Европа и Азия. Разстоянието между западните и източните граници на Русия е приблизително 10 000 километра (6 200 мили). Якунин каза, че пътят ще свърже Русия със Северна Америка през далечния източен регион на Чукотка, през Беринговия проток и в полуостров Сейард на Аляска.
Пътят вероятно ще влезе в Аляска на известно разстояние северно от град Ном, където приключва известната надпревара с кучета за шейни Iditarod.
Как ще се свържат Сибир и Аляска? Вариантите са тунел или мостове, което е напълно осъществимо, тъй като най-краткото разстояние между континентална Русия и континентална Аляска е приблизително 88 километра.

Ако пътят бъде построен, то пътуването от Лондон до Ню Йорк с автомобил или влак ще бъде възможно, но много изтощително, тъй като цялата дължина ще бъде 20 777 километра.

CNN.com

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook