От NOKIA възраждат култовия модел 3310

February 14th, 2017 | by gino
От NOKIA възраждат култовия модел 3310
горещи теми
0

Финландската компания HMD Global, която притежава търговските права върху марката Nokia, се кани да възобнови производството на 2 легендарни модела – устройствата от популярната серия N и легендарният 3310.

Новите джаджи може да бъдат представени още в края на този месец на изложението за потребителска електроника в Барселона, твърди Baidu.

През 2011 г. Nokia пусна смартфона N9, а през 2015 г. – таблета N1. След сделката с Microsoft компанията нямаше право да произвежда смартфони под собственото си име до края на 2016 г. и повече опити за възраждане на серията N не са предприемани.

Ако се съди по единственото засега изображение, потвърждаващо слуховете за завръщането на Nokia N, поне в едно от новите устройства ще работи процесор Qualcomm Snapdragon 6xx, което автоматично праща апарата в средния или висок ценови сегмент.

Паралелно с това, HMD Global подготвят съвременно продължение на модела 3310, който вероятно няма да бъде смартфон, но звучи обещаващо.

Предварителните информации показват, че първоначално ще бъдат произведени 500 хил. единици, които би трябвало да са достатъчни за първите седмици от продажбата.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook