ОФИЦИАЛНО : ВЕЧЕ СМЕ ПОД 7 МИЛИОНА !

January 4th, 2019 | by vencio1980
ОФИЦИАЛНО : ВЕЧЕ СМЕ ПОД 7 МИЛИОНА !
Без категория
0

С  черна статистика посрещаме 2019 год., Българите вече са официално са под 7 милиона ! Държавната статистика отчита население от 6,975 млн. През последните години населението на България е намалявало средно с 50 хил. души годишно, като смъртността за година е била около 110 хил. души. Прогнозите са за още по-жестоки данни, като се очаква до 20 години населението на България да е около 5 милиона.

Лошата статистика се дължи не само на ниската раждаемост а и на изключително високата смъртност у нас. В процентно отношение населението на България намалява с едни от най-бързите и застрашаващи темпове в света. През 1989 година сме били  9 милиона, а в началото на 2019 година – малко под 7 милиона.Картината става още по-мрачна, ако отчетем факта, че мнозина от тези 7 милиона всъщност не живеят в България и работят или учат в чужбина – което означава, че реално пребиваващото население на територията на страната е доста по-малко. Тоест, когато се говори за население, по-скоро става въпрос за издадени лични карти на български граждани.  Всичко това ни говори само за едно- демографската бомба цъка със страшна сила.

Причините за този демографски срив са многобройни и не са от вчера. Най-лошото е, че никой от управляващите до сега не е предприел адекватни мерки за борба с нея. Например ”доброто управление” на Борисов от 2009г. до сега е довело до стопяване на населението с половин милион души.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook