Пак ни пробутват сценария за добрия Бойко и лошите

January 26th, 2019 | by gino
Пак ни пробутват сценария за добрия Бойко и лошите
горещи теми
0

Гръмки заглавия за “тежки” проверки по нареждане лично на премиера Борисов заляха медиите! Отново държавата ни се разтриса от поредните безумни своеволия и отново ни се пробутва сценария за добрия Борисов и лошите, които си правят каквото поискат. Отново виновни се оказаха комунистите, закона, институциите и кой ли още не!

Същите тези медии обаче не излизат с въпроси, КОЙ кове законите от 10 години, КОЙ назначава в тези институции и КОЙ контролира спазването на всички правила? Медиите пропускат най-важния въпрос – има ли държава в последните 10 години или инситуцууте се задействат само и единствено, когато премиера нареди? Някак неудобно е да се питат такива неща. Друго си е да излезеш с заглавие за “тежки” проверки…

Какво всъщност означават “тежки” проверки? Може би проверяващите са с наднормено тегло? Проверките са си проверки – или се правят или не… Не могат да бъдат леки или тежки, нали? Но всъщност тези смешни псевдомедии с тези епитети искат да ни внушат серизност и безкомпромисност във взетите от премиера мерки! Внушението е хората да видят, че лично Бойко се намесва и ще накаже строго лошите!

Що за държава сме, когато законите се спазват само след …. лично разпореждане от премиера? Не може ли като в нормалните държави контролните органи да проверяват методично всички и да не чакат нареждане от горе да си свършат работата. Не може ли като в нормалните държави законите да се спазват от всички и нарушителите да бъдат санкционирани без да се чака някой от горе да разпореди?

Докога ще ни баламосват в приказката за добрия нищо не знаещ премиер и лошите под него, които си правят каквото поискат? 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook