Парламента отпусна още 1 милиард лева за “усвояване” чрез най-непрозрачната програма за саниране на блокове

January 18th, 2017 | by gino
Парламента отпусна още 1 милиард лева за “усвояване” чрез най-непрозрачната програма за саниране на блокове
градска инфраструктура
0

Броени дни преди очакваното разпускане на Народното събрание, депутатите одобриха още 1 млрд. лв. за саниране. С това бюджетните средства, които ще бъдат заделени по програмата, която е безплатна за собствениците на многофамилни сгради до края на 2017 г., вече е 2 млрд. лв. „За“ гласуваха 109 народни представители, 11 гласуваха „против“, а 32 се въздържаха, с което решението бе прието.

Новият милиард бе одобрен от правителството преди седмица, въпреки че малко след втория тур на президентските избори регионалният министър Лиляна Павлова обяви, че не е редно да се дават още пари, след като програмата ще бъде изпълнявана от друг кабинет. „Правителството е в оставка и не може да гарантира приемственост на политиката, както и поради достигането на разполагаемия към момента финансов ресурс от 1 млрд. лв.”, се казваше в съобщение на Министерството на регионалното развитие от ноември.

„Нашата воля е Програмата за саниране да продължи“, каза Павлова днес, след дебатите по проекторешението за подкрепа на продължаване на изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност. „Програмата изначално е заложена да е дългосрочна минимум 10 години“, добави министърът.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook