Парламентът отмени изискаването кметовете да имат задължителния приемен ден

September 18th, 2019 | by gino
Парламентът отмени изискаването кметовете да имат задължителния приемен ден
горещи теми
0

Парламентът отхвърли промените в Закона за местното самоуправление и местната администрация, внесени от депутатите от “Обединени патриоти”, с които се определяше задължителен приемен ден за гражданите от кметовете по места.

Промяната трябваше да засили личната отговорност на кметовете в отношението им към гражданите. Според вносителите тя е продиктувана от наблюдаваното в ежедневната практика недобросъвестно поведение от страна на много кметове, които изолират гражданите, неглижират техните проблеми и не вземат под вниманието мнението и желанията на обществените групи и по никакъв начин не осъществяват контакт с тях.

Депутатът Славчо Атанасов предложи:

“Ами дайте да го избираме кметът да е една виртуална личност, да не прави предизборна кампания, да не ходи да се среща с граждани, а после да не иска да ги вижда. Той да изглежда много красиво по интернет, там фотошопът да работи добре. Да го направим мистър Свят или мис Свят, ако е жена, и той изобщо да няма контакт с гражданите. Дайте да го избираме по електронен път”.

Николай Сираков от ГЕРБ заяви, че работата на кмета не може да се фиксира със закон:

“Това е наистина технически въпрос, който не би трябвало да бъде включен в закон”.

И от БСП се обявиха против задължението и условието кметовете да имат приемен ден за гражданите. Никола Динков обясни защо:

“Това, което аз наблюдавам по места, е, че кметовете и администрацията са в постоянен контакт с хората”.

bnr.bg

* заглавието е на varnahot.com

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook