ПЕТРОЛНИ ВОЙНИ: Лукойл отвръща на удара! Пусна дизела на 1,87лв литъра!

February 13th, 2018 | by gino
ПЕТРОЛНИ ВОЙНИ: Лукойл отвръща на удара! Пусна дизела на 1,87лв литъра!
горещи теми
0

Днес войната на горивата във Варна се разрази с пълна сила. Лукойл тази вечер пусна дизела на рерордноите 1,87 лв за литър! Как се стигна до това?

От известно време големите вериги спряха да се съобразяват с ниските цени на бензиностанциите на Марешки. Постепенно цените за дизела от масовата цена 1,99 се покачиха на 2,10 в Лукойл, Ромпетрол, Еко и ОМВ. Въпреки това Марешки продължи да продава евтино на 1,92 лв за дизел. Това положение за задържа няколко седмици. Упоритостта на Марешки накара първо да се предадат ОМВ, които пуснаха дизела на 1,92 лв през почивните дни. Скоро след тях и Шел намалиха дизела. Лукойл продължаваше да държи висока цена явно надявайки се всички да продължат да се съобразяват с него.

Днес обаче търпението на Лукойл свърши и всички бензиностанции на веригата пуснаха едновременно новите драстично по-ниски цени. За пръв път Лукойл продава на цени по-ниски от Марешки. Очакваме реакцията на другите играчи и най-вече реакцията на самия Марешки.

Едно е сигурно – докато петролните компании воюват помежду си, то истинския печеливш е крайния потребител. Варна отново е града, в който е най-изгодно за зареждане на горива.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook