След 6 -годишни мъки Автоматизираната билетна система на Градския транспорт във Варна заработи! ДА,ама НЕ!

January 2nd, 2021 | by gino
След 6 -годишни мъки Автоматизираната билетна система на Градския транспорт във Варна заработи! ДА,ама НЕ!
градска инфраструктура
0

Новата година за варненци започна с добрата новина, че след 6-годишни мъки Автоматизираната билетна система на Градски транспорт Варна вече работи! Естествено местните медии не пропуснаха възможността да пуснат хвалебствени статии за пускането на системата.

Сагата с автоматизираната билетна система се точи от началото на далечната 2015 година, когато същите тези медии излязоха с гръмки статии за нейното пускане. Още тогава само ние алармирахме за проблемите в реализацията на проекта за Интегриран градски транспорт. Автоматизираната билетна система бе отчетена като готова и разплатена от Община Варна, но така и не бе пусната цели 6 години.

Все пак не може да се отрече, че 1 януари 2021 година системата най-сетне заработи! ДА, ама НЕ!

Оказва се, че машините, от които се закупуват билети не връщат ресто!?! За проблема съобщи общинския съветник Стела Никола, която написа следното:

Добро утро, варненци!
Една новина ни посрещна през новата година, че вече ще ползваме машините за закупуване на билети в автобусите.
И ето вчера качвам се аз в автобус номер 148 и пускам в машината 10 лв. Тя мисли около 30 секунди, пусна ми билет, после пак малко мисли, и ми върна ресто от 2 лв.
Контрольорката, която за моя радост беше в автобуса, защото шофьорите не се занимават с проблеми с билетната система, се обади в ТАСРУД/ общинското предприятие, което отговаря за машините/ и от там ме уведомиха, че мога да отида да си взема невърнатото от машината ресто в Стоматологията на 6 етаж. Контрольорката ме информира, че не съм първи карък в клетата Варна, а имало и други такива случаи. А аз и зададох риторичния въпрос, ако ходим да си търсим рестото в Стоматологията, кога ще работим.
Та така, уважаеми варненци, за да не ви се налага да ходите до Стоматологията за ресто, добре е да имате точно 1 лв., когато се качвате в градския транспорт.
А аз ще отида в Стоматологията не, за да си прибера рестото, а да се срещна с директора на ТАСРУД за някои уточнения и решения!

1

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook