Пир по време на чума: МВР няма пари за заплати, но харчи милиони за луксозни джипове

March 8th, 2019 | by gino
Пир по време на чума: МВР няма пари за заплати, но харчи милиони за луксозни джипове
горещи теми
0

В края на миналата година МВР обяви, че няма пари за увеличение на заплатите на полицаите, а сега е изхарчило над 7 милиона за луксозни джипове!

Гранична полиция се обзаведе с 70 нови луксозни високопроходими автомобила Land Rover Discovery! За целта са “усвоени” над 7 милиона лева! Буди недоумение избора на едни луксозни и скъпи автомобили при условия, че бюджета на МВР не достига за облекло и елементарно обурудване на полицаите!

Видимите резултати: Лукс при хроничен недостиг на средства?!?

В края на миналата година МВР обяви, че няма пари за увеличение на заплатите на полицаите, но е избрало един най-скъпите варианти за високопроходим автомобил. Базовата цена за избраните Land Rover Discovery започва от 105 520 лв. Ако от МВР държат толкова да се возят на возила от тази луксозната марка, то можеше да предпочетат по-достъпния вариант на Land rover Discovery Sport, които са с 30% по-евтини и цените започват от 70 970 лв?

991-ratio-granichna-policiia-avtomobili

Недоумение буди разхищението в МВР за луксозни джипове при условие, че има възможност за закупуване на качествени джипове на значително по-изгодна цена. Ние от varnahot.com направихме справка какви автомобилите биха могли да бъдат закупени от МВР и на каква цена. Посочените от нас цени в таблицата по-долу за цени за единични бройки. Предполагаме, че за 70 броя автомобили цената би могла да бъде значително по-добра.

mvr

Какви коли избират европейските гранични служби? Оказва се, че за разлика от родното МВР европейските гранични служби масово са закупили бюджетни автомобили. На бюджетната Дачия Дъстър са се спрели Граничните полиции на Франция, Румъния, Словакия, Македония и Италия. Далеч по-богати страни си правят сметката и избират възможно най-евтиния автомобил. В родното МВР явно обичат лукса и харчат със замах.

bp-fr

 

Къде са медиите? Родните медии днес дружно излязоха с гръмки статии за новите автомобили за Гранична полиция. Нито една медия обаче не попита вътрешния министър защо МВР купуват 5 пъти по-скъпи автомобили, защо харчат над 7 милиона при условие, че можеше да бъдат закупени същия брой автомобили за 2 милиона!

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook