Планът Тиква

April 11th, 2016 | by gino
Планът Тиква
ваши репортажи
0

Тиквата която управлява ГЕРБ (с извинение към вкусния зеленчук) пак ще блести с невероятен план. На Тиквата президентската институция му е излишна, затруднява го да мисли. Затова и сложи за настоящ президент възможно най-пасивния човек от обкръжението си. Толкова не волеви, че чак Българите ги досрамя от главнокомандващия. В момента трескавото търсене на нов „Пасивен“ президент продължава. Този факт представлява и поредното не разбиране как функционира парламентарната демокрация
Президента има много повече косвени отколкото преки лостове за влияние. Чрез набутването на нов пасивен индивид, ние унищожаваме цяла една институция и то – Президентската, за да не бъде засегнато егото на Тиквата. За да няма кой да задава неудобни въпроси.
За последния мандат Тиквата доказа, че не разбира защо са и на България институции. Това се потвърждава от ширещата се корупция и далавери на високите етажи, и най-вече на общинско ниво. Тиквата притиска Сметната Палата, притиска финансовото министерство, притиска силовите ведомства за борба с измамите. Чак на Европейската комисия и писна и реши да ни наложи санкции.
Тикво, въпреки че не разбираш или не искаш да създаваш институции, молим те поне да не ги рушиш! Защото ако правилото за взаимо-контрол между властите бъде унищожено, по добре да върнем комунизма! Защото само власт, власт възпира.
Искаме активен Президент!!!

712

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook