Платените медии на Портних: “Кметът няма касателство с Аспарухов мост?!?”

April 20th, 2016 | by gino
Платените медии на Портних: “Кметът няма касателство с Аспарухов мост?!?”
горещи теми
0

След като националните медии гръмнаха с новината за тежките задръствания на Аспарухов мост, изведнъж местните платени клакьори на Портних излязоха с абсурдни тези за невинността на кмета по повод на настоящия ремонт. С цел да извадят Портних от конфузната ситуация, да си навлече гнева на варненци местните сайтчета на издръжка от Общината обявиха, че проблема не е в компетенцията на Портних.

Най-активни в налагането на такава абсурдна теза са колегите от “Барометър”, където пуснаха статийка според, която адресът за оплаквания бил сгрешен и това не бил кмета!?! От както са на общинска хранилка и от както в сайта усърдно рекламират общинските дружества, от тогава одите за Портних са основна тема в “Барометър” като ласкателствата  и блюдолизането е достигнали невиждани висоти.

Припомняме на нашите читатели, че в началото на месец януари Община Варна задели около 150 000 лв за местни медии, за “отразяване дейността на Община Варна”.  Явно сега е момента тези медии да си заработят дадените им пари с “правилното” отразяване на нещата. Сега според същите тези медии проблемът не бил засягал Портних, защото ремонта на споменатия мост е част от националната пътна мрежа!

Ако приемем това за факт, то странно звучат десетките реклами на Портних за личните му заслуги и усилия за предстоящия ремонт. Кметът десетки пъти ни облъчваше с красиви картинки на бъдещия реновиран мост, за което получаваше дежурните стотици овчедуши излияния”Браво, кмете!”.

Сега се появиха проблеми с ремонта на моста и изведнъж – кмета няма касателство с ремонта, ти да видиш… Адресът за хвалбите е един, а при възникване на проблеми този същия адрес бил ……..сгрешен?!?

1122

Специално за “колегите” от сайчето на общинска хранилка “Барометър” ще цитираме отново нашият кмет, който десетки пъти анонсира лично заслугите си за ремонта на моста. Нека след това колегите коментират пак дали адреса им е сгрешен!

Как ще коментирате г-да от “Барометър” одите за същия кмет от вашето сайтче, където аплодирате личните му заслуги за ремонта! Тогава адресът не беше сгрешен, нали? Последно кога казвате истината и кога лъжете?

 На вниманието на ” Барометърчетата” – по долу пускаме по дати публикациите от уж сгрешения адрес.  Нито на едно място там не се споменава, че кметът няма касателство с ремонта. Точно обратното – именно Портних се хвали с ремонта, нали? Именно той получава “Браво, кмете”, нали?

30.11.2014 г.  Иван Портних: “Започваме ремонт на Аспарухов мост! Ще бъде укрепен, ще положим изолация и ще има велоалеи! – незначителни подробности като срокове кмета не посочва. изказването е публикувано във всички медии и кмета е възнаграден със стотици “Браво, кмете”за ……. обещания ?!?

01.12.2014 г.   Иван Портних: Започна проектирането на ремонта. Скоро започва е ремонта! – конкретника естествено няма, но “Браво, кмете” има на килограм. Публикации в медиите също…

22.12.2014 г.      Иван Портних: Скоро започва ремонта на аспарухов мост. осигурени са 16 млн.лв.” – отново имагинерни думи без конкретика, но получена мощна вълна от “Браво, кмете” отново за ……. думи!?!

02.02.2015 г.   Иван Портних:  Започваме ремонта на Аспарухов мост след края на зимния период – ето тук се появява някакъв уж конкретен срок. Естествено сами виждате, че не е спазен. Това не пречи да се съберат поредните аплаузи и медийно отразяване.

24.02.2015 г  Иван Портних:   Скоро започваме ремонта на Аспарухов мост. Ще бъдат изградени пешеходни зони и велоалеи. 16 млн.лв са отделени от държавния бюджет.” – изказването е отразено навсякъде и естествено кмета отново е аплодиран и отново за …….. обещания?!?!?

06.04.2015 г.  Иван Портних:  “През месец май ще започнем с процедурите по ремонта. след това започваме и ремонта. Ще бъдат усвоени 35 млн.лв” – поредното бодряшко изказване, което също е широко отразено и бурно аплодирано. Нито една медии не се сети да попита за някакви срокове…

08.04.2015 г.   Иван Портних:   “Предстои ремонта на Аспарухов мост. След разговор с премиера са осигурени 35 млн.лв.” – тук човек вече изпада в умиление. Няма как да не стане този път ремонта – Премиера лично е дал пари. Да ама Не, както се казва. Всичката пара пак е в свирката.

22.05.2015 г. Иван Портних:  “С началото на пролетта започваме и цялостния ремонт на Аспарухов мост!” – естествено кмета явно е бил разсеян и не е уточнил коя пролет.

08.07.2015 г. Иван Портних:  “От Варна започва България! Започваме ремонта на Аспарухов мост!” – Поредният комсомолски лозунг, който всички медии публикуват под строй и поредните дежурни “Браво, кмете” от интернет.

08.08.2015 г. Иван Портних:  “Варна обмисля ремонта на Аспаруховия мост. В момента се правят планове как да стане това. В проекта се обмисля да се заложи и повдигането на височината на моста с 10 метра, за да може в езерото, където ще се премести пристанището, да влизат най-големите контейнеровози.” – Няма пари за закърпване на дупките по моста, но се обмислят грандомански проекти…

19.09.2015 г. Иван Портних: “Напролет ще започне ремонтът на Аспаруховия мост във Варна. Той ще започне от първото съоръжение, чието състояние е най-тежко – там е връзката с големите товари от вътрешността на порта. Това съоръжение е първото, което ще бъде ремонтирано заедно с поредица съоръжения като част от моста. Самият мост е най-скъп.” – Тук вече освен времето за начало на ремонта се влиза вече и в конкретика кое първо ще бъде ремонтирано. как да не му повярва човек …

16.10.2015г    Иван Портних:  “Аспарухов мост ще претърпи цялостна рехабилитация. Той е включен в правителствената инвестиционна програма.” Е тук нещата вече са бетон. Правителството е това ей, не е шега работа. Оказа се поредния кьорфишек на кмета…

28.01.2016 г. Иван Портних:  “С парите от контрабандата започваме ремонта на Аспарухов мост!” – за съжаление вместо ремонт получихме поредния ….заем!

 

Бихме желали кметът на Варна г-н Иван Портних да излезе с официална позиция по най-наболелия проблем на града в момента. нека не говори с варненци чрез платените си подлоги, а да постъпи като мъж поне веднъж и поне веднъж да поеме отговорност за случващото се във Варна. Така както гордо презентираше красивите картинки на бъдещия мост, нека сега така гордо да поеме и съответните критика за хаоса и безхаберието царящо при ремонтирането на аспаруховия мост.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook