ПОЛИЦАИТЕ БЛОКИРАТ СТРАНАТА! НЕ СИ ДАВАТ 20-ТЕ ЗАПЛАТИ!!!

November 3rd, 2015 | by gino
ПОЛИЦАИТЕ БЛОКИРАТ СТРАНАТА! НЕ СИ ДАВАТ 20-ТЕ ЗАПЛАТИ!!!
горещи теми
0

В момента цяла София е под полицейска блокада. Блокада не за издирване на някой престъпник, не за охрана на някое масово събиране, а блокада за запазване на привилегиите на полицаите. Опитите на правителството да отнеме част от привилегиите на служителите на МВР срещна моменталната им яростна съпротива. Полицаите не приемат, че трябва и те солидарно да поемат част от тежестта на кризата и да се откажат от част от своите привилегии. Още в ранния следобед беше блокирана улицата на финансовото министерство и дори имаше заплахи за арест на финансовия министър. Вече е блокиран целия център на столицата!Главният секретар на МВР Георги Костов и директорът на СДВР Младен Маринов се опитаха да разговарят с протестиращите, но неуспешно! Как ще се развият събитията тази вечер още не се знае, но вече се организират масови протести за следващия ден. Утре се организира масово блокиране на възлови кръстовища във всички големи градове в страната. В град Варна се очаква в 18 ч. вечерта да бъде блокиран входът на града – кръстовището на Двете Кули.

b4726c5922aba2958b49d049df00bb01_big

 

Полицаите протестират срещу промените, които включват на държавните служители в МВР да не се изплащат допълнителни възнаграждения за прослужено време. При напускане на системата за сигурност служителите вече няма да получават до 20 заплати, а 10, като в тези пари няма да се изчисляват надбавките за прослуженото време и специфичните условия на труд. Отпускът в сектора пада от 30 на 20 работни дни, намаляват се и парите, които се получават по време на отпуск.

Ние от varnahot.com сме съгласни, че трудът на полицаите не е лек, но първо факт е, че повече от половината служители с такива привилегии работят на бюро! Второ, щом всички ние ползваме 20 работни дни, не виждаме защо те да са привилегировани с 30 дни годишен отпуск. Трето – на никой от нас не се дават 20 заплати при пенсиониране. Сега искат да им ги намалятот 20 на 10 заплати и те протестират? А ние смятаме, че дори са меки промените и трябва да няма изобщо допълнителни заплати при условия, че се пенсионират млади! Или ще ползват привилегията на ранното пенсиониране, или ще се пенсионират като другите и тогава да получават допълнителни заплати. Трето – никой от нас не получава пари за отпуск. Защо те трябва да получават?Изобщо смятаме, че полицаите получават прекалено много привилегии! Редно е тежестта на кризата да бъде поемана от всички, включително и от тях.

Ние не сме съгласни да ни бъдат ограничавани правата на придвижване, заради това че полицаите искат да си запазят привилегиите! При условия, че никой не ги кара насила да работят това, то нека да напуснат. Нека да се пробват на свободния пазар на труда. Там, където трябва здраво да работят цял месец, да си плащат осигуровките, пътните, храната и данъците и тогава да видят колко им е лесно на “обикновенните” хора. Ако те смятат, че имат право на протест, то  всички ТРЯБВА да излезем на контрапротест!

caaf9f73ab2cfe68c8b7ad6d21e80170_big

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook