Полицаите излизат на протест на техния професионален празник 5 юли

June 29th, 2020 | by gino
Полицаите излизат на протест на техния професионален празник 5 юли
протести
0

Служителите в МВР готвят протест на 5 юли. 

,,Нашите искания нямат връзка с последните събития в МВР. Протестът се очертава да бъде на наша любима дата – 5 юли (бел. ред. – професионалният празник на служителите в МВР). Тази седмица ще опитаме да не се стигне до протест, но това много зависи от МВР и от разбирането”, обясни председателят на Синдикалната федерация на служителите в Mинистерството на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Кузманов.

Той отбеляза, че са предложили промяна в ръководството на правно-нормативната дирекция. Те са носители на сериозен стрес, проблемът с тази дирекция е доста сериозен и от много време. Лесно е да се докаже тежкият дефицит на компетентност там. Ние не се месим в управлението на МВР, а показваме на министъра къде нещата много тежко куцат, подчерта Кузманов.

Според него много сериозно се нарушават социално-икономически права – като това със заплащането на нощен труд. От около 5 години имаме проблем с един правен вакуум – извънреден труд в делнични дни не се компенсира по никакъв начин. Годишно могат да се получат такива 100-150 часа, ние имаме нужда и от възстановяване. Проблемът не е политически, но ние категорично посочваме, че има проблем в нашите отношения, отбеляза Илия Кузманов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Днес служителите ще сезират министър Младен Маринов и ще очакват резултати до сряда. След неделя ще преминем и към регионални протести, ще бъдем много упорити. Няма да спрем, докато не се получи това, което сме казали, закани се председателят на СФСМВР.

novini.bg

*Заглавието е на varnahot.com

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook