Полицески произвол: Арести и бой при протеста срещу Изборния кодекс ( видео )

April 27th, 2016 | by gino
Полицески произвол: Арести и бой при протеста срещу Изборния кодекс ( видео )
горещи теми
0

Снощи пред сградата на Народното събрание се проведе протест срещу новоизбрания Изборен кодекс. Протестът бе организиран в социалните мрежи и на него присъстваха първоначално около 150 души. Започналия съвсем мирно протест бе посрещнат от внушителна полицейска блокада. За съжаление събитието бе съпроводено със сблъсъци, бой и арести! Още снощи от инцидента бяха разпространени кадри в социалните мрежи. По-късно вчера стана ясно, че полицията е арестувала един от неформалните лидери на протеста – Филип Николов,баща на Деси Николова, станала популярна от снимка от протестите „Орешарски”, съобщава bTV. Филип Николов е задържан заради удар на полицай.

3a_vs8beu

 

ВИДЕО ОТ ПРОТЕСТА

От МВР съобщиха късно снощи, че арестът е направен при нерегламентирани протестни действия. Около 20 часа група граждани са хвърляли предмети по Народното събрание и по излизащи от сградата депутати. Полицаите са задържали 43-годишен мъж, който ударил полицай при изпълнение на служебните му задължения и замерял сградата на парламента с хранителни продукти. Той е отведен в Пето РУ-СДВР, задържан е за 24 часа по чл. 325 от НК (хулиганство, което се наказва с до две години затвор или с пробация и обществено порицание, бел. ред.) и предстои случаят да бъде докладван на прокуратурата. По време на несъгласуваните протестни действия са установени и други лица, хвърлили предмети по сградата на парламента. Предстои да бъде установена самоличността им и спрямо тях да бъдат предприети предвидените по закон мерки, уточниха от МВР.

Дали наистина е имало удар по полицая оставяме на нашите читатели сами да преценят от видеото, което сме поместили. При всички случаи обаче ние от varnahot.com ме категорично против всяко грубо прилагане на полицейска сила. Всеки от нас има правото на изразяване чрез протест на лично мнение или позиция по обществените проблеми. За една пария изповядващи европейски ценности като ГЕРБ е недопустимо да допуска такъв полицейски произвол.

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook