Популизъм: Цацаров атакува незаконно забогателите! Делян Пеевски пак “пропуснат” от проверяващите?!?

January 29th, 2018 | by gino
Популизъм: Цацаров атакува незаконно забогателите! Делян Пеевски пак “пропуснат” от проверяващите?!?
горещи теми
0

Днес със заповед на Главния прокурор Сотир Цацаров започна мащабна проверка на доходите на граьдани придобили луксозни имоти и автомобили през последните две години! Не става ясно дали проверката ще обхваща и граждани придобили бизнеси за милиони през този период от време. Фактът, че добре успелия депутат от ДПС Делян Пеевски няма да бъде обект на проверка показва, че критерия за избор на проверяване е доста мътен. Дали наистина става въпрос за събиране на данъци или шумно оповестената в медиите акция не е отстраняване на неудобните? Обхвата на проверката и липсата на прозраяност ни навежда по-скоро към втория вариант.

Напомняме на Цацаров, че само преди две години въпросният депутат по декларация притежаваше 1500 лв и един стар Опел. Само за две години състоянието на Пеевски се е увеличило десетки хиляди пъти. В моента състоянието на курпулентния депутат е порядъка на стотици милиони лева. Начина на придобиване на богатството му и платени ли са данъци върху него явно не интересуват държавата, главния прокурор и НАП.

Това не е пръвия опит на НАП да събере данъци от незаконно придобити доходи. Навремето беше шумно оповестена акцията “Бентли”, където бяха проверявани всички собственици на тези автомобили. Сега нещата не са се променили кой знае колко. НАП отново ще атакува всички притежатели на луксозни автомобили, но този път от повече марки. След поискана информация от МВР ще бъдат проверени собствениците на 50 “Майбаха”, 193 “Бентли”, 68 РолсРойса и 93 Ферарита. Проверката ще бъде разширена и към собствениците на луксозни имоти. Не без основание у нас възниква следния въпрос:

Защо в България собствениците на луксозни автомобили и имоти не се проверяват за доходи още в момента на покупката, а се организират показни шумни акции за проверка на доходите? 

Друго нещо, което ни прави впечетление е липсата на проверка на доходи на кметове и общински съветници особено в по-големите градове в страната. Публична тайна са къщите, джиповете и луксозния начин на живот, на който започват да се наслаждават местните управници само след няколко години след влизане във властта. Въпросните местни политици дори не се притезняват да демонстрират своето финансово благополуяие уверени, че няма кой в тази държава да се поитересува как така се забогатява и става милионер с една кметска заплата.

Кога главния прокурор и НАП ще проверят всички кметове без изключение как са придобили доходите си? Защото и на децата е ясно, че в последните десет години местните властимащи управляват градовете феодално и всички обществени средства се “усвояват” от свои хора. Лиспата на законност, контрол и най-вече липсата на страведливост все повече отчайва и обезверява хората. В резултат на това голяма част от можещите и непримиримите се спасиха в чужбина, а голяма част от страната буквално се обезлюди.

Реалността на Цацаров, Пеевски, Борисов и останалите политици все повече се разминава с реалността на обикновените хора, а именно това са видимите резултати от близо 9-те години уптавление на Борисов и ГЕРБ!

 

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook