Пореден ремонт на бул.Цар Освободител в района под Кауфланд Възраждане

February 16th, 2016 | by gino
Пореден ремонт на бул.Цар Освободител в района под Кауфланд Възраждане
градска инфраструктура
0

Днес започна поредният ремонт на бул. Цар Освободител в района под Кауфланд Възраждане. А защо казваме, че това е пореден ремонт? През последните няколко месеца това е поне десети ремонт на участъкне по-голям от 20 метра. Асфалтът в този участък е на кръпки и неравности по подходящи за изпитателен център за офроуд машини, отколкото за участък от градската пътна мрежа. Всеки път такъв ремонт е свързан с незабавното образуване на задръствания в района, със спиране на водата в поне два квартала и в края на краищата с неадекватно свършена работа.

rem4 rem6

Булевард цар Освободител е най-дългият, най-натоварен и най-тесен булевард в града. Още в встъпването си в длъжност като кмет г-н Иван Порних пое ангажимент за подновяване на инфраструктурата на града и на облекчаване на трафика. Естествено най-логично би било да се заеме първо с най-големите проблеми на трафика, но това не се случи. Много по-лесно е да се подменя настилката на що годе здрави и къси булеварди, отколкото да се разширява и ремонтира един от най-дългите булеварди. Все пак за изборите кмета гони бройка, а не адекватност. Участъкът, където постоянно се правят ремонти е най-тесният и натоварен участък, който плаче за реконструкция от години. На всички е ясно, че с такива кърпежи проблемът не се решава, а се отлага във времето. Ако питате общинската администрация обаче, то ще се окаже, че няма средства. Ние от varnahot.com питаме кой и как решава разпределянето на средствата за ремонтите в града? Защо за подмяната на почти здрави павенца се намират милиони, а за ремонт на една от най-важните пътни артерии на града средства няма вече три години? Нима за Иван Портних Варна е само центърът и пешеходната зона? Нима подобряването на инфраструктураната е по-маловажно от фонтанчетата и саксийките? Кога общинарите ще харчат обществените пари приоритетно за най-неотложното и после за украсяването на града ни?

rem1 rem2

Докога Варна ще бъде град на контрастите? Докога ще имаме лъскави фонтани и разбити булеварди, чисто нови велоалеи до разрушени тротоари? Докога ще се ремонтират ремонтите и парите ни ще потъват в касите на “правилните” фирми? Въпроси, въпроси и въпроси, на които отговори няма да получим. Единственото, което ще получим са красиви картинки от фейсбука на кмета. Картинки от една паралелна реалност, в която живеят 70 000 гласували за този начин на “усвояване” на обществени средства и този начин на управление на града.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook