Портних да се учи! Кметът на община Белица дава на прокурор сметосъбираща фирма!

July 21st, 2016 | by vencio1980
Портних да се учи! Кметът на община Белица дава на прокурор сметосъбираща фирма!
градска инфраструктура
0

Кметът на община Белица Радослав Ревански, ще сезира прокуратурата за нарушения на фирмата, която почиства общинските пътища и се грижи за зимното им поддържане. Градоначалникът е възложил на юристите в кметството да подготвят сигнала до държавното обвинение. Въпросното дружество е свързано с фирма „ Титан”. Положението във Варна е подобно , но тук просто нямаме кмет а послушко.

Ревански е категоричен, че е време компетентните органи да се заемат с нерегламентираните практики в дейността на дружеството. Посочи и конкретни примери – за отрязан клон пускали фактура за 150 лева, през ноември миналата година поискали 13 000 лева за почистване на сняг, а сняг в общината въобще не валял. Градоначалникът не подписал въпросните фактури.

„В отчета си имаха описани 300 000 лева за адвокатски хонорари. Целта е да нямат печалба, да не плащат данъци. Не си вършат качествено работата – няма достатъчно контейнери, не се чисти добре, дере е превърнато в сметище.

Кметът на община Белица увери, че ще направи всичко необходимо, за да прекрати договора, който е за 5 години – от 2014 до 2019 година. Само за първите две години от общата сума по договора – 1,5 милиона лева, са изразходвани 1 милион лева.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook