Портних: “Качването от бул.Сливница към АМ Хемус ще облекчи тежкия трафик от пристанището!” Верно ли?

October 3rd, 2019 | by gino
Портних: “Качването от бул.Сливница към АМ Хемус ще облекчи тежкия трафик от пристанището!” Верно ли?
градска инфраструктура
0

Вчера кмета Портних за пръв път се яви на публичен дебат. Това само по себе си е събитие и очакванията на варненци бяха да разберат какви конкретни ангажименти ще поеме Портних към тях. Да ама не! Дебатът бе по проправителствената Нова телевизия и опонент на Портних бе единствено кандидатката на БСП Клисарова и това определи и качеството на дебатираните проблеми. На практика нямаше нито един конкренен въпрос към кмета Портних относно наболялите проблеми на Варна, а Клисарова бе плаха и несигурна. Това даде поле на изява на Портних, който удобно се плъзна по удобните за него общи хвалебствия за развитието на града. Какво по-конкретно заяви Портних на дебата:

“Дo дни щe зaпoчнe кaчвaнeтo нa мaгиcтрaлaтa, бул. “Cливницa” щe cтaнe втoрa пътнa aртeрия c изхoд към мaгиcтрaлaтa. Тoвa кaчвaнe щe пoзвoли дa ce oтклoни тeжкият трaфик към приcтaнищeтo и прoмишлeнитe зoни бeз дa нaвлизaт пo-нaвътрe в грaдa.”. Кметът Портних или ни взема за пълни идиоти или той наистина не живее във Варна и не е изобщо в час КЪДЕ е пристанище Варна, КЪДЕ е улица Атанас Москов и КЪДЕ в града има проблем с тежкия трафик от пристанището. “Качването” от Метро към магистралата няма абсолютно никакво значение за трафика към пристанище Варна!

Г-н Портних, който иска трети мандат да управлява Варна бе трябвало да е наясно, че тежкия трафик от пристанище Варна минава първо по част от Аспарухов мост и след това по улица Девня. Същата улица Девня, която е постоянно задръстена след пускането на бул. Левски.

Защо пак се налага да извеждане тежкия трафик от града след като бул. Левски щеше да реши този въпрос? Преди две години Портних успя да убеди Борисов, че изграждането на градската магистрала бул. Левски ще изведе тежкия трафик извън града. Никой тогава не получи обяснение как булевард пресичащ града на две ще изведе трафика извън него. Още тогава ние прогнозирахме, че облекчаването на движението към Чайка ще бъде за сметка на много по-големия трафик по булевардите Сливница, Владислав и ул. Девня. Задръстванията там вече са ежедневие и това са видимите резултати от управлението на кмет, който е неадекватен.

Липсата на каквато и да е реакция на Клисарова към думите на Портних показва, че и тя изобщо не вдява за какви става въпрос. Въпреки това обаче и тя напира да управлява Варна. Отчайващо също е и сляпото споделяне на думите на Портних от местните медии. Всички под строй дословно публикуват гръмките думи на Портних без дори да проверят какво точно пускат.

varnahot.com

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook