ПОРТНИХ – ОБЕЩАНО И НЕИЗПЪЛНЕНО: Контейнерите за боклука

August 11th, 2015 | by gino
ПОРТНИХ – ОБЕЩАНО И НЕИЗПЪЛНЕНО: Контейнерите за боклука
горещи теми
0

ОБЕЩАНО И НЕИЗПЪЛНЕНО – Част 1 Контейнерите за боклука

гр. Варна 22.12.2014 г.  Кметът Иван Портних:

“Започваме поставяне на подземни контейнери за смет във Варна. Това ще стартира през февруари 2015г. Предвижда се да бъдат поставени 10 подземни контейнера за боклук. Първите ще са на ул. “Стефан Караджа” – до хотел “Черно море”, където няколкото перманентно препълнени кофи замърсяват целия район. Предимствата на подземните контейнери са много – боклукът не се вижда, няма неприятни миризми около кофата и е чисто. Отвън гражданите ще виждат само отвора, откъдето ще могат да изхвърлят боклук. Нито граждани, нито безстопанствени кучета ще имат достъп до отпадъка.”

Естествено след тези думи кмета си получи дежурните десетки “Браво, кмете!”  Какво е положението цели шест месеца след посочения от кмета срок? Дали е направено вече нещо? РЕАЛНО нищо не е свършено!

BOKLUK411872940_10153199367488305_1255391632_n

гр. Бургас 11.08.2015 г    Община Бургас:

“Община Бургас за първи път приложи нов метод за събирането на отпадъци. Това става чрез подземни контейнери, които са приспособени за разделно събиране на отпадъци. Предимство на подземните контейнери е, че клошарите няма да имат достъп до тях, а вятърът няма да разпилява сметта, ако не са затворени.”

BOKLUK3BOKLUK1

Виждате ли разликата? Докато във Варна нашия фейсбук кмет постоянно ни рекламира какво ЩЕ прави, то Община Бургас информира какво е свършила. Така са направили и общините на Нова Загора и Сливен. Кметовете на тези градове живеят в реалния свят и затова градовете им се развиват.

varnahot.com ще следи за поетите обещания от кмета и ще Ви информира за изпълнението им.

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook