Портних обеща отново пускане на Автоматизираната билетна система

May 28th, 2019 | by gino
Портних обеща отново пускане на Автоматизираната билетна система
градска инфраструктура
0

ОБЕЩАНИЕТО

Днес кмета на Варна Иван Портних гръмко заяви, че Автоматизираната билетна система ще бъде пусната “скоро”! Прословутата билетна система трябваше да заработи още преди 4 години, когато бе отчетена като готова и съотвено разплатена! Досега Портних неколкотратно обещаваше пускането на системата, но всяко негово обещание беше в типично в негов стил неопределен срок. Системата щеше да заработи “скоро“, “в близките дни“, “буквално след няколко дни” и т.н.

Пускането се отлагаше поради “ремонтът на булевардите“, “завършването на спирките“, а последно и “строителството на бул. Левски”!?! Естествено никоя местна медия не посмя да попита кмета какво общо има строителството на бул. Левски с автоматизираната билетна система, която уж бе завършена преди 4 години!

Сега отново според кмета системата ще заработи “до дни”!?! 

МАЛКО ПРЕДИСТОРИЯ

Автоматизираната билетна система бе едно от поредните обещани и неизпълнени неща от кмета Иван Портних! Системата е част от проекта Интегриран грасдки транспорт, който бе с краен срок 2015 година. Стойността на билетната система бе 14,4 милиона лева. Кмета се похвали, че лично конкролира проекта и че го е спасил. От кого и какво е спасявал никой така и не научи.

Първия признак, че нещо се прави по темата е поставянето на метални кутии по спирките сложени уж случайно точно преди местните избори. После се оказа, че някак обществената поръчка била сгрешена и поръчаните машини не били фискализирани. Кой е отговорен за грешката не стана ясно. Кмета не бил отговорен. Всъщност на него му стана навик да е отговорен само за обещанията. Появи ли се проблем отговорността изведнъж вече не е негова.

През 2015 системата тържествено бе обявена за изпълнена и съответно разплатена от кмета Портних. Сега сме 2019 година и са минали цели 4 години след обявената за завършена билетна система. Милионите са платени – автоматизираната билетна система …….. не работи!?! 

Не стига, че са платени десетки милиони за неработеща система, ами се усвоиха още 1, 8 милиона за ….. подръжката на неработещата билетна система?!? От това по-голямо безхаберие и некадърност – здраве му кажи.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook