По познат сценарий: Статуквото атакува майките на деца с увреждания с контрапротест

July 25th, 2018 | by gino
По познат сценарий: Статуквото атакува майките на деца с увреждания с контрапротест
горещи теми
0
Статуквото атакува майките на деца с увреждания, като до палатката им в столицата организира контрапротест. Той е дело на Национално представените организации, които взимат субсидии от държавата и бранят интересите на управлаващите.

Днес изненадващо за майките, до палатката им се издигна друга палатка. Лозунгът на новия протест е “Реформа да, но не така”. Майките обясниха пред медиите, че  новият протест има разрешение да се проведе, но не в непосредствена близост до тяхната палатка пред парламента. Те обвиниха новодошлите протестиращи в провокация.

 

След това се появи още една изненада.  Социалният министър Бисер Петков излезе за да се види и разговаря и с двата лагера. Визитата се прие по-скоро като предварително режисирана и обвързана с контрапротеста. Има предположения, че се прави пореден опит да се опорочи инициативата на майките,  както и да се всее раздор сред нуждаещите се, които се болят за по-достоен живот.

 

Петков  покани майките в работната група по законопроекта. Припомняме ви, че те напуснаха миналата седмица групата. Протестиращите майки тогава обявиха, че напускат работната група, защото голяма част от текстовете са преписани от сега действащия закон и на 30 юли ще излязат на ефективен протест. Министърът казал, че до 1 октомври може да се приеме само един закон, а не три , както искат майките. На 30 юли пък се очакват нови провокации.

 

Най-любопитното е, че след като приключила визитата на министъра и медиите зансели това,  хората от контрапротеста  си вдигнали чукалата.

frognews.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook