Право в куме очите! Макрон: “Така е, Бойко, ще вървят напред тези,които спазват правила и правят реформи!”

May 12th, 2018 | by gino
Право в куме очите! Макрон: “Така е, Бойко, ще вървят напред тези,които спазват правила и правят реформи!”
горещи теми
0

За първи път европейски лидер заобиколи всякаква дипломация и посочи поименно Борисов като пример за провеждане на политика на неспазване на европейските правила и липсата на реформи. С такъв звучен шамар не е бил зашлевяван никой друг европейски премиер и то на такова голямо събитие. А за егото на Борисов това е убийствен удар. Пред всички европейски лидери Макрон се обръща към Борисов с думите:

“Така е, Бойко – ще вървят напред заедно европейските държави, които спазват общите правила и искат веднага бързи реформи. Не можем да чакаме онези, които правят малки крачки в последния възможен момент!”

За да се стигне до толкова директна атака, то търпението на европейците явно съвсем се е изчерпало и те са разбрали, че всякакви намеци и деликатните дипломатически разговори не дават нужния ефект. Европа не може да продължи да толерира такава политика и взимат крайни мерки – спират се парите на тези, които на спазват правилата. С оглед на личното обръщание на макрон към Бойко става кристално ясно, че това на 100% засяга именно България.

След Брекзит ролята на Франция става все по-важна за Европа и думите на френския президент нетрябва да се тълкуват като негово лично мнение, а като позиция на Европа. За Борисов остава да вземе решение – дали най-накрая след 3 правителства ще започне РЕАЛНИ реформи особено в съдебната система, или за пореден път ще се направи на недоразбрал и в името на запазване на властта ще направи всичко възможно в България да не се разбере за случая.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook