Преди три години varnahot.com предупреди, че въпреки ремонта вълнолома си остава опасен

August 19th, 2018 | by gino
Преди три години varnahot.com предупреди, че въпреки ремонта вълнолома си остава опасен
градска инфраструктура
0

През далечната 2015 година за ремонта на Вълнолома бяха отделени над 1,2 милиона лева за ремонт.  Официалната информация за предвидения ремонт беше ” Удобни подходи и безопасни парапети, както и цялостна реконструкция за укрепване и обезопасяване на стената”.

На практика този над милион отиде за запълване на фугите на стената и за замазка на най-горната част. Поставянето на допълнителни тетраподи и укрепване на най-долните части на вълнолома бяха оставени за други по-добри времена. На 28 декември 2015 години в специална СТАТИЯ ние предупредихме, че не е помислема за безопасността и за съжаление се оказахме лоши пророци.

Untitl

Както всичко друго във Варна и вълнолома е оставен на милостта на времето. Така стана и с ремонта на Аспарухов мост, фонтана в центъра, автоматизираната билетна система, Спортната зала и канализацията на града. Безидейното усвояване на милиони без реално решаване на проблемите на града е типично за управлението на Портних. Отделят се милиони за нещо, прави се някакъв ремонт от правилните фирми. Средствата се усвояват и после всичко се оставя на самотек. Безхаберието и некадърността на местната власт обаче вече костват човешки животи!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook