Президенски избори 2016: Кой ще бъде опонента на ген. Радев? Ще влезе ли Бойко лично в битката?

August 10th, 2016 | by gino
Президенски избори 2016: Кой ще бъде опонента на ген. Радев? Ще влезе ли Бойко лично в битката?
горещи теми
0

Днес окончателно бе решено генерал Румен Радев да бъде официалният кандидат за президент на БСП и АБВ. Генералът беше една от най-силните фигури обсъждани от двете партии и очаквано след консултациите днес той да получи доверието на левите партии. Днес правителството освободи генерала от заеманата му длъжност и след указ на настоящия президент пътят на генерала към президентските избори ще бъде отворен.

Сега остава да научим и кой ще бъде истинския опонент на генерал Радев – кандидатът на ГЕРБ. След като стана ясно, че БСП и АБВ обмислят да издигнат генерал Радев, премиерът Бойко Борисов видимо изнервен обвини генерала в измяна и предателство. Въпреки, че има самочувствието на най-силният политик в България, Бойко Борисов показа признаци на изнервеност и раздразнения при всеки въпрос за неговия кандидат за президентските избори. Но колкото и да се отлага, то неминуемо ще дойде моментът, когато ГЕРБ ще трябва да обявят своята кандидатура за президент. Дали Борисов ще реши лично да се изправи срещу генерал Радев? 

Залогът на тези избори е много голям, особено след изказването на Борисов, че при евентуална загуба правителството на ГЕРБ ще подаде оставка. Дали това не е и целта на Борисов, след изтеглените десетки милиарди заеми, да остави опосканата държава на БСП, за да може после отново да се върне като спасител – нещо на което вече сме били свидетели.  за благото на страната се надяваме да няма такъв сценарий, но времето ще покаже най-добре. Опитът ни обаче показва, че досега винаги сме били прави.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook