Провокации срещу активно протестиращите против новия ПУП на жк Чайка

August 20th, 2015 | by gino
Провокации срещу активно протестиращите против новия ПУП на жк Чайка
ваши репортажи
0

Групата за защита на ж.к. Чайка: https://www.facebook.com/groups/498376280315988/ беше атакувана от строителното лоби. Първи беше набеден един от най-активните протестиращи, Йордан Биков. Внедрените Агент-Провокатори се опитват да плашат хората, че който пуснел жалба срещу ПУП, ще го осъдят за 600 лв разноски. След проверка на граждани, се оказа че от стотици жалби срещу ПУП на ж.к. Чайка, има само един осъден да заплати разноски. Той умишлено не е обжалвал осъдителното решение и незнайно по каква причина не е информирал никой.
В ход е провокация целяща да иронизира най-активните граждани, да разедини хората и да пусне невярни слухове довеждащи до пасивност и параноя на жителите на квартала. По вътрешна информация от фирма Планекс, застрояването на квартала ще започне Март – Април. Вероятно има план, след местните избори да бъдат пуснати строителните обекти, но не знаем повече подробности.
Припомняме че, строителното лоби, иска да построи шестнайсет жилищни кооперации в квартала. Финансовите интереси се изчислват на стотици милиони. След протести на последния общински съвет, ПУП на ж.к. Чайка беше отменен, но тези които искат да застроят квартала подмолно се готвят за следващата битка.

ww1
Гражданите които се борят за квартала си създадоха и песен за защита на квартала:

Валентин Стоянов

ww2

ww4

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook