Проектът “Интегриран градски транспорт Варна” би всички рекорди по злоупотреби!!!

March 27th, 2019 | by gino
Проектът “Интегриран градски транспорт Варна” би всички рекорди по злоупотреби!!!
градска инфраструктура
0

Прехваленият проект “Интегриран градски транспорт Варна” би всички рекорди по злоупотреби и некадърно изпълнение! Проектът бе най-голямата гордост на кмета Портних и най-големия такъв проект, който някога се е осъществявал от Община Варна. За съжаление провала му е също толкова грандиозен. Няма да се спираме на подробностите какво е трябвало да се изгради , понеже това сме го писали многократно тук.

Не можем обаче да се начудим на безграничната некадърност, самодоволство и нахалство на общинската власт. За какво става въпрос? За двете фази на проекта досега бяха усвоени над 150 милиона лева. От 2015 година по документи би трябвало да имаме работещи автоматизирана билетна система, работещи машини по спирките за продажба на билети, новоизградени спирки с “джобове”, бърз коридор, умни светофари, онлайн система за информация и още много неща. Всичко това документално го има и общината е платила за всичко. Видимите резултати показват обаче, че отчетеното като готово коренно се различава от действителността.

За над 150 милиона лева реално имаме само нови автобуси. Оказва се обаче, че дори и това не е точно така. Вчера шефът на “Градски транспорт Варна” вчера заяви, че общинското дружество търсело вариант за финансиране за закупуване на ………. нови автобуси!?! Какво се оказва – усвояваш над 150 милиона и въпреки това търсиш още пари за нови автобуси??? Вариантите са два: Или милионите не са отишли по предназначение или са изтазходвани некадърно. И в двата случая хората отговорни за този проект и хората управляващи това общинско дружество трябва да бъдат уволнени моментално и да им се търси наказателна отговорност за действията.

Проверка на показва, че за 150 милиона лева можеше да бъдат закупени над 2000 луксозни джипа Range Rover и варненци поне като дават пари да се возят в лукс!

Къде са медиите на Варна? Вместо да задават въпроси местните медии на общинска хранилка коментират в овчи възсторг интервюто на инж. Злати Златев, който заявява, че няма пари на нови автобуси. Никой не задава въпроси защо не стигат парите и колко милиона ще са нужни за нови автобуси? Опитомените медии във Варна са се превърнали в рупор на кмета и отдавна са загубили доверието на варненци. Журналистите във Варна от години копаят дъното и са забравили, че основната им работа е да бъдат коректив на местната власт и да огласяват всяка една нередност или злоупотреба. Вместо това варненци биват заливани с нескопосани хвалебсвени оди за Портних и с “новини” как 6 годишно момченце било …. обичало кмета!?!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook