Прословутият ремонт на Аспарухов мост не бил зависел от Портних, а от резултатите от предсрочните избори

January 5th, 2017 | by gino
Прословутият ремонт на Аспарухов мост не бил зависел от Портних, а от резултатите от предсрочните избори
градска инфраструктура
0

Дали напролет ще има продължение на ремонта на Аспарухов мост зависи от резултатите на предсрочните избори. Това заяви кмета Иван Портних на въпрос на колегите от Дарик. Кмета обаче “забрави” да спомене защо нямаше продължение на ремонта тази есен, когато още нямаше никакви наченки, че ще има смяна на правителството. Защо мислим, че за пореден път Портних ни праща за зелен хайвер:

Първо: Защо есента нямаше продължение на ремонта? Нали уж бяха отделени пари за това и това бе официално потвърдено и от Лиляна Павлова и от самия Портних при пускането на 300 ремонтирани метра пролетта на 2016 г. Г-н Портних, къде отидоха отделените пари за ремонта или тогава ни излъгахте? Ако наистина е имало отделени пари или са откраднати или са пренасочени. Ако не е имало, значи най-нахално са ни лъгали в очите. С оглед на над 20 поети и неизпълнени ангажименти за ремонта досега по скоро варианта е отново да са ни лъгали. Отново…

aaa

Второ: Защо ремонтът ще зависи от новото правителство след като то ще работи по бюджет 2017 предложен от ГЕРБ. За такъв ремонт пари се отпускат само от бюджета, а там такива не са предвидени. След като ГЕРБ не са предвидили пари за това, как в нарушение на закона новото правителство ще го направи? Кметът Портних как е работил да защити интереса на Варна и как е лобирал в бюджета да бъдат отделени пари? Защото най-лесно е да кажем, че пари няма. Да разбираме ли тогава, че кмета разчита само на подаянията на държавата и неговата работа се ограничава само до констатиране на фактите? Защо Портних не каже истината – ГЕРБ не предвидиха пари тази година за Аспарухов мост, защото няма да са на власт! 

 

Трето: Защо след като е напълно наясно, че от него нищо не зависи кмета Портних обещаваше милиони за инвестиции за Аспарухов мост и за инфраструктура? Не е ли по-почтено да се обяви пред варненци реалното положение, че евентуално само ако държавата намери пари ще може да се направи частично нещо?

Бодрите предизборни заявления, че са осигурени финасирания за стотици милиони не са ли престъпление? – Не са ли въведени варненци умишлено в заблуда с цел набавяне на облага – обещаване на несъществуващи инвестиции с цел получаване на гласове на местните избори?

11720420_10153129016693305_1843472908_n

Ние от varnahot.com следим отдавна одисеята на ремонта на Аспарухов мост. Публикували сме нееднократно голите обещания на Портних и всички безобразия около темата. Съвсем наивно и ние като вас повярвахме, че най-после ремонт ще има. Какво обаче се оказва? Ако управляващите ГЕРБ няма да са на власт. то съвсем умишлено пари за ремонт не се отпускат. Кметът от своя страна вместо да защити града, да настоява за обещаните пари и публично да си ги иска, то и той използва ситуацията да прави предизборни внушения да гласуваме за ГЕРБ, за да има за ремонт! Да гласуваме за тези, които са пряко отговорни да няма ремонт? Що за цинично поведение!!! Как може като кмет партийният интерес да е приоритета ти, за сметка на интересите на гражданите, които са те избрали? 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook