Протест в квартал Кайсиева градина против незаконното строителство

August 20th, 2015 | by gino
Протест в квартал Кайсиева градина против незаконното строителство
ваши репортажи
0

На 20 август от 18.30 часа е насрочен протест в квартал Кайсиева градина срещу незаконното строителство в квартала. Въпреки поканата от организаторите към всички медии единствено екипа на varnahot.com се отзова да отрази събитието .  Оказва се, че във град Варна освен varnahot.com няма друга медия, на която да може разчита обикновения варненец от който и да район на града, за да му се отрази неговия проблем и да се потърси решение. Това е показателно как местните медии не се интересуват от проблемите на обикновените варненци, а отразяват само ПиАр новините разрешени им от незнайно кого.

В уречения час 18.30 над УО Ст.Михаловски около 200 жители на квартала вече се бяха събрали да изкажат несъгласието си с нововъзникналите строежи в района. Инициативния комитет начело с Генадий Атанасов обсъди с протестиращите какви действия да се предприемат за защита на интересите на квартала. Реши се да се даде срок една седмица на кмета на района Неделчо Михайлов въпросът с този казус да бъде решен. В това време ще бъде направена подписка от живущите в района против незаконните строежи и най-вече срещу построената ограда направо върху пътя към кварталното училище. На мястото дойде да подкрепи протестиращите и Костадин Костадинов – общински съветник и кандидат-кмет. Той говори с протестиращите и се ангажира да им съдейства с каквото може да се разрешат възникналите проблеми.

image image image image

 

Основния проблем според организаторите е бездействието на Общината да осигури алтернативен достъп до училището и че новите строежи са на досега съществуващия път към ОУ Ст. Михайловски и няма друг достъп до училището. Въпреки поканата към кмета на район Владиславово, Неделчо Михайлов той не се яви на събитието. Според него проблем не съществува и протестът се организира с предизборна цел. На свой ред той е поканил протестиращите на разговор в неговия кабинет.

vaz1image

kai kai2

kai4 kai5 kai7 kai9

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook