Протест: Собственици на независими бензиностанции ”превземат” Народното събрание на 26 юни

June 19th, 2018 | by gino
Протест: Собственици на независими бензиностанции ”превземат” Народното събрание на 26 юни
горещи теми
0
Собственици на малки бензиностанции излизат на национален протест във вторник – 26 юни, пред Народното събрание, решиха на национална среща във Велико Търново Сдружението на превозвачите и Сдружението на малките търговци на горива.

Недоволството им е срещу проектозакона за търговията с горива и нефтопродукти. Планират се протестни шествия на над 250 автоцистерни през „Цариградско шосе“, “Ботевградско шосе” и Владая. На срещата бе решено още, че ако протестът в София няма резултат, ще последва лавина блокади на входно-изходните пътища за областните градове.

Разговорите във Велико Търново започнаха с лозунгите „Закон убиец“, „Не премахвайте конкуренцията“ и „Оставете малките данъкоплатци“. Законът за търговията с горива, чието второ четене предстои в пленарна зала, ще доведе до фалит на близо 400 малки бензиностанции, които държат 15 на сто от пазара на горива в страната,  посочи пред БНР Николай Николов, председател на сдружението на малките търговци на горива.

В същото време в Бургас започна протестно шествие срещу финансовите гаранции, предвидени в промените в закона за търговия с горива. Над 40 товарни коли, цистерни и леки автомобили преминаха през града.

frognews.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook