Пълен хаос цари в бюджета от половин милиард на Община Варна!

January 21st, 2020 | by gino
Пълен хаос цари в бюджета от половин милиард на Община Варна!
градска инфраструктура
0

Кметът Иван Портних обяви, че са заделени пари за проекти, за които ще се търси … финансиране!?!

Община Варна има най-големия бюджет на глава от населението в страната. Годишно местната власт разполага с половин милиард лева, но при харченето му цари пълен хаос. През 2020 година нещата няма да се променят. За какво става дума? Стотици милиони са заделени за изграждане на нова инфраструктура, но без ниикаква конкретика. На общественото обсъждане на бюджета кмета Иван Портних очаквано не се появи да даде яснота как ще се харчат тези пари. Вместо това местните медии на общинска хранилка всякакви морета, будни и силни варни излязоха с гръмки заглавия за новите инфраструктурни проекти, които отново цели да облекчат трафика на града.

В интервю за тези медии Иван Портних заявява, че в бюджета на Варна за 2020 година са заделени пари за три нови пътни възли на две нива. След това кмета уточнява, че проектите били на фаза проектиране и след като се разберяло колко пари ще бъдат нужни щяло да се търси ……… финансиране?!?

Естествено под статиите очаквано заваляха дежурните безмозъчни “Браво, кмете”. Ние от varnahot.com обаче първо четем, после мислим и едва тогава бравосваме, ако има защо. В случая кмета обявява, че има заделени пари, а след това казва, че не се знае колко ще струва всичко и тогава ще търси финансиране??? Ако кмета Портних не е в кондиция и в главата му е пълен хаос, то всеки нормален човек би си задал някой въпроси.

Защо ще се търси финансиране за тези проекти, след като са заделени пари в бюджета? 

Как така са заделили пари след като още няма конкретика колко ще струват тези проекти?

Къде ще отидат тези заделени пари ако тази година не се осъществят тези проекти?

Всъщност това е типичен пример за хаоса в харченето на парите от общинския бюджет. Заделят се стотици милиони за проекти, които още не се знае колко ще струват, после парите се харчат по усмотрение за каквото дойде. След това се търси финансиране за същите тези проекти и естествено се тегли заем. Варненци биват заливани от хвалебствени статии, но те продължават безмозъчно бравосват без изобщо да четат или да помислят.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook