Работодателите защитиха Симеонов, Домусчиев обяви синдикатите за вредни!

October 22nd, 2018 | by vencio1980
Работодателите защитиха Симеонов, Домусчиев обяви синдикатите за вредни!
горещи теми
0

WC-то Симеонов получи изненадваща подкрепа от работодателските организации. Т.Н ”Български бизнес” застана зад последните изцепки на Валерката Симеонов, че даже и нападна майките. Корпоративният бизнес нарече исканията на майките като ” уличен натиск ”.

Най-активен в подкрепата си беше Кирил Домусчиев.Винаги сме се изказвали против предсрочни избори, защото тогава държавата не работи – това е лошо за нашите работници, които са 82% от заетите в страната, които в крайна сметка са избиратели, добави и председателят на АИКБ Васил Велев. Не може улицата да подменя демократичните институции – тази позиция сме я заемали винаги, независимо кой управлява, каза още той.

Дано нашите искания бъдат чути, а не само тези на синдикатите, които с абсолютно популистки искания получават каквото си искат. Винаги съм казвал, че те са вредни за България. Това заяви председателят на КРИБ и собственик на футболен клуб “Лудогорец” Кирил Домусчиев. Домусчиев, заедно с колегите си от Асоциацията на организациите на работодателските организации в България (АОРБ), гоовриха след срещата си с вицепремиера Валери Симеонов. Логично те вкупом се оплакаха от вдигането на максималния осигурителен доход – от 2600 до 3000 лева. Специално Домусчиев обяви, че Тристранката не работи. Той и Васил Велев изтъкнаха, че с вдигането на осигуровките не се помага на малкия и среден бизнес. Освен това, според Домусчиев, с Валери Симеонов имало единомислие по въпроса, защото Симеонов идвал от бизнеса. Друга тема, по която работодателите и Симеонов проявиха единомислие, е темата със задължителните квоти за хора с увреждания. Те поискаха това да отпадне. Припомняме, че става въпрос за следните обсъждани изисквания – работодатели с 20 до 49 работници трябва да назначат поне един човек с увреждане; с 50 до 99 – двама служители с увреждане; със 100 и над 100 – 4% от средносписъчния им състав. Ако не се назначат бройките хора с увреждания, конкретната фирма трябва да внася всеки месец във фонда към Агенция за хората с увреждания такса в размер от 30 на сто от минималната заплата за всеки неназначен човек с увреждане.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook