Разделяй и владей: Как управляващите ни настройват едни срещу други, за да оцелеят

November 15th, 2020 | by gino
Разделяй и владей: Как управляващите ни настройват едни срещу други, за да оцелеят
горещи теми
0

В края на сседмицата от ГЕРБ внесоха текстове, с които се отменя обещанието детски надбавки да има за всички, като мотивите за това са парите да отидат за увеличение на заплати в МВР. Нима си мислите, че е случайно уточнението, че отменените детски отиват при полицаите? Скандалното оправдание за спирането на обещаните детски надбавки веднага взриви медиите и социалните мрежи. Очаквано гнева на родителите се насочи не към управляващите, а към полицаите. Добре отработената тактика за настройване на едни групи срещу други отново сработи безотказно.

Според ежедневните монолози на Борисов от джипката държавата ни прогресира и се справя с кризата най-добре в Европа. В същото време, за да се дадат пари на полицаите трябва да не се дават на децата?!? Последно добре ли сме или не? Прогресираме ли или режем пари от едно място да дадем на друго? Няма как тези въпроси да бъдат зададени на премиера, защото от половин година той реди монолози от джипката и избягва да се явява в парламента или пред медии.

Един въпрос, който медиите могат да зададат на някой от ГЕРБ: Защо се режат парите именно за децата, а не например от дадения над 1 милиард лева за бойни кораби?

 

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook